Monika Hanigovská Rôzne

Tento rok o polovicu menej: Trnava vyčlenila tisíce eur na komunitné projekty

Výbory mestských častí nedokázali v roku 2017 minúť celú sumu, ktorú dostali od mesta. V rozpočte mesta Trnava im bola preto pridelená na rok 2018 len polovica pôvodnej sumy.

Ilustračný obrázok k článku Tento rok o polovicu menej: Trnava vyčlenila tisíce eur na komunitné projekty
Zdroj: TASR

V rozpočte mesta Trnava je na rok 2018 vyčlenená suma 60 000 eur, určená je na projekty výborov mestských častí (VMsČ). Každý z nich môže použiť 10 000 eur na komunitné projekty, do ktorých sa zapoja aj občania.

Tento model uplatňuje mesto už tretíkrát. Vlani napríklad VMsČ Trnava-juh zorganizoval sídliskový festival Spájame sily, VMsČ v Modranke zabezpečil za prostriedky odmenu pre správcu miestneho klziska na predĺženie prevádzkového času, uskutočnila sa letná grilovačka, karneval, kultúrno-spoločenská akcia spojená s varením guláša Na veku nám nezáleží. Členovia VMsČ Trnava-západ sa rozhodli venovať financie na zakúpenie a osadenie hracích prvkov na detskom ihrisku na Ulici Andreja Kubinu a konali sa ďalšie akcie.

Nie všetky VMsČ však dokázali vlani minúť celú pridelenú sumu a tak namiesto minuloročných 20 000 eur všetkým bola pridelená na rok 2018 polovica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM