Monika Hanigovská Rôzne

Tieto články zaujali našich čitateľov najviac: Nenechajte si ujsť päticu udalostí

Týždeň priniesol opäť udalosti, na ktoré čitatelia klikali najviac. Pätica najčítanejších, prináša pestré správy z Trnavy aj okolia.

Ilustračný obrázok k článku Tieto články zaujali našich čitateľov najviac: Nenechajte si ujsť päticu udalostí
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

V Trnave uzavreli železničný podchod

Cestujete vlakom? Aby ste neostali prekvapení. Železnice začali v Trnave s rekonštrukčnými prácami. Tie sa dotknú vstupu do podchodu od Pošty aj z podchodu smerom k nej. Pripravte sa na obmedzenia až do do konca roka 2018.

Viete koľko obyvateľov má Trnava?

S rokom 2018 sa v Trnave menili aj štatistické údaje. Viete, koľko obyvateľov prechádza našim mestom? Je nás viac alebo menej? Skúste si to tipnúť a kliknite na podrobné informácie o obyvateľov Malého Ríma.

V TOPke najväčších aj trnavské

Na Slovensku vyrastajú nové nákupne strediská. Tie neobchádzajú ani Malý Rím. Ale len niektoré z nich sa zaraďujú do kategórie najväčších. Do TOPky najväčších sa prebojovalo aj nákupné stredisko z Trnavy. Prečítajte si podrobnosti.

Nevšedné bábätkovské mená

Niektoré bábätká narodené vo Fakultnej nemocnici v Trnave sa môžu pochváliť nevšednými menami. Pozrite sa spolu s nami, aké neobvyklé krstné mená dostali detičky vlani. Ayla či Mateo a to nie je všetko.

Nemí svedkovia hrôz a hrdinstiev

V roku 2011 zomrel posledný priamy svedok prvej svetovej vojny, britský veterán Claude Choules vo veku 110 rokov. Po prvej svetovej vojne nám tak ostali už len zozbierané audiovizuálne svedectvá, písomnosti, fakty, či napríklad pomníky.

Aj na Slovensku nájdeme množstvo pripomienok toho, ako na frontoch bojovali mnohí naši krajania. Nemali by sme zabúdať na týchto nemých svedkov hrdinstiev aj hrôz. Ich tiché svedectvá s fotografiami, menami, básňami, či popiskami nájdeme v Trnave a v okolitých dedinkách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM