Kultúra

Tip na podujatie + SÚŤAŽ: Hra Nevyliečiteľní spustí emocionálnu lavínu pred očami divákov

Miestami lyrická, miestami bláznivá komédia, ktorá rozohráva podmanivú hru medziľudských vzťahov. V Trnave už o pár dní a vy vďaka portálu Trnava24.sk môžete byť pri tom!

Ilustračný obrázok k článku Tip na podujatie + SÚŤAŽ: Hra Nevyliečiteľní spustí emocionálnu lavínu pred očami divákov
Zdroj: Samé ucho

Nevyliečiteľní je predstavenie, ktoré divákov vťahuje do spleti lások, prelínaní vzťahov, následných trápení hlavných hrdinov zverených v rukách psychológov, ktorí by sami potrebovali odbornú pomoc. Pod tlakom vypätých emócií sa publikum ocitá vo víre situácií, ktorý rýchlo prepadne do komického tónu. Komédiu v hlavných úlohách s Csongorom Kassaiom, Helenou Krajčiovou, Kamilom Mikulčíkom, Lenkou Barilíkovou a Ottom Culkom uvedie v sobotu 25. novembra trnavské Kino Hviezda.

V hre stvárňujete ústrednú postavu. Čo ho trápi, čo chce od života, aká je to povaha?

Csongor Kassai: Je to veľmi nevyrovnaný človek, no strašne túži po harmonickom živote. Snaží sa každému vyhovieť, hoci vie, že je to úplný nezmysel. Samozrejme, to ale nikdy nevzdá!

V čom jú hlavní protagonosti nevyliečiteľní?

C. K.: Nevyliečiteľní sú v tom, že v partnerstve každý z nich hľadá niečo, čo zdanlivo nemá, a možno mu to leží priamo pod nohami. No buď to nezbadajú, alebo to nechcú vidieť.

Hra je zábavná, ale zároveň otvára aj viaceré životné otázky. Ako je v tejto inscenácii vystavaná komická linka? C. K.: Všetci z nich potrebujú pomoc. Vyhľadávajú odborníkov, čo im, samozrejme, iba komplikuje život. Do toho si zamiešajú vlastné pravdy a presvedčenia a začne sa valiť emocionálna lavína priamo pred očami divákov.

Aké je pre vás odkaz tejto hry?

C. K.: Porozumenie, tolerancia, vzájomné pochopenie. A jeden citát z našej hry: „Ľudia musia prejavovať svoje city!“

Aké reakcie dostávate na hru, keď ju uvádzate po Slovensku?

C. K.: Ťažko by som to hodnotil objektívne. Myslím, že to poznáme všetci. Keď sa niekomu váš výkon alebo samotné zinscenovanie hry páči, tak sa s tými pocitmi aj rád podelí. V opačnom prípade to dotyčný nechá „plávať“. No keďže to hráme už vyše desať rokov a veľmi často (!), dostávame pozitívne reakcie a hodnotenia v rôznych kútoch Slovenska. Je to znamenie, že sa nám oplatilo venovať čas a energiu do tejto hry (úsmev).

KEDY? 25. 11. (sobota)
KDE? Kino Hviezda, Trnava
Štart: 19:00 hod.
Vstupenky: bit.ly/Nevyli­ečiteľní

Udalosť na Facebooku: www.fb.com/…552245666722

Výherca súťaže 2 lístkov na predstavenie: Jozef Hubalek

Zapojením sa do súťaže ste súhlasili s podmienkami súťaže.

Zdroj: Samé ucho
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM