Monika Földešiová Rôzne

Tip na víkend: Nakuknite do atómky

Atómová elektráreň Bohunice (EBO) v sobotu 23. júna znovu privíta návštevníkov na podujatí Otvorená elektráreň. Nechajte si ujsť neopakovateľný zážitok a možnosť dozvedieť sa o nej viac...

„Slovenské elektrárne, člen skupiny Enel, pozývajú hostí na sobotu plnú zábavy, kultúrneho programu aj znalostí, či informácií. Program v amfiteátri v Jaslovských Bohuniciach štartuje o 10. hodine a približne do 16.30 h bude návštevníkom ponúkať najrôznejšie atrakcie, súťaže a vystúpenia. Jeho súčasťou sú kreatívne workshopy zamerané na tradičné remeslá regiónu. Zlatým klincom kultúrneho programu bude superstarista Lukáš Adamec so skupinou,“ informovala hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová.

Otvorená elektráreň má podľa nej aj filantropický rozmer. Zástupcovia OZ Macko-Uško pri Detskom domove Trnava si prevezmú symbolický šek na podporu svojich projektov.

Informovala, že podujatie poskytne okrem oddychového programu aj „občiansky servis“. Od 11.30 h do 12.30 h sa návštevníci budú môcť stretnúť so zástupcami miestnej samosprávy a štátnej správy, nasledovať bude panelová diskusia Občianskej informačnej komisie (OIK).

Atraktívny je aj súbežný program. Súčasne s Otvorenou elektrárňou sa bude v obci odohrávať 7. ročník festivalu slova, hudby a tanca „V Bohunicách pri kaštieli“.

Pripomenula, že minulý rok Atómová elektráreň Bohunice privítala okolo 2500 ľudí a stala sa tak najnavštevovanejším zo série podujatí Otvorená elektráreň.

Spoločnosť Slovenské elektrárne, a.s., je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel Produzione so 66-% podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM