Monika Hanigovská Rôzne

To sa trnavským taekwondistom podarilo: Išli skôr na výlet, priniesli 6 medailí

Trnavskí taekwondisti majú opäť dôvod na radosť. Parádne výkony predvedené na Znojmo Open 2017 sa pretavili do 6 medailí.

Ilustračný obrázok k článku To sa trnavským taekwondistom podarilo: Išli  skôr na výlet, priniesli 6 medailí
6
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Trnavskí taekwondisti z klubu Taekwon-Do Hwa-rang opäť urobili dobré meno nášmu mestu. Tentoraz sa tak stalo na 10. ročníku medzinárodného Taekwon-Do turnaja Znojmo Open 2017, ktorý sa konal pred pár dňami.

Priniesli medaily

Na spomínanom podujatí v Znojme sa zúčastnilo viac ako 200 súťažiacich z 21 klubov Európy. V tamojšej športovej hale sa tak stretli členovia klubov zo Slovenska a Českej republiky, ale aj zo Spojeného kráľovstva, Švajčiarska, Nemecka, Poľska, či Slovinska a Ukrajiny.

Pričom Taekwon-Do Hwa-rang Trnava reprezentovali štyria súťažiaci a to Alexandra Eckerová, Natália Poláčková, Juraj Kollár a Jakub Kollár. A práve táto spomínaná štvorka priniesla do Trnavy cenné kovy. Domov tak klub celkovo doniesol dve zlaté, dve strieborné a dve bronzové medaily. Viac nám porozprával tréner tohto klubu Dominik Sawicki.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Išli skôr na výlet…

Samotná cesta na posledný turnaj v tomto školskom roku sa niesla podľa jeho slov v akejsi uvoľnenejšej atmosfére. „Prekvapili všetci. Bola to naša posledná súťaž v tomto školskom roku. Išli sme skôr na výlet, ako prekonávať nejaké osobné rekordy, i keď vyhrať sme chceli všetci,“ povedal s úsmevom Dominik Sawicki.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Tréner pre náš spravodajský portál však podrobnejšie zhodnotil výkony svojich zverencov na tomto turnaji. „Naše žiačky Alexandra a Natálka vybojovali dva krásne kovy, čo svedčí o ich výkonnosti v rámci disciplíny športový boj, keď berieme do úvahy tak vysokú konkurenciu,“ uviedol.

Parádne výkony však predviedla aj mužská časť zastupujúceho trnavského klubu. „Treba vyzdvihnúť aj Juraja a jeho syna Jakuba. Ukázali excelentné výkony a kvality. Zhrnúť to troška dopodrobna, tak náš senior Juraj opäť nastavil latku vysoko a vybojoval tri cenné kovy a pritom v disciplíne „špeciálne techniky“ súťažil po prvýkrát,“ dodal Sawicki.

Veľký bojovník

Najviac medailí priniesol z tohto turnaja už spomínaný Juraj Kollár. „Juraj je veľký bojovník, patri do kategórie „veteráni“, čo je kategória plus 40 rokov. Samozrejme, nie vždy sa dá v tejto kategórií súťažiť a preto sa musí hlásiť medzi „seniorov“, čo je kategória od 18 – 39 rokov. Napriek tomu, že súťaží oproti mladším súperom, dokáže nad nimi vyhrať rozumom a nie silou. Juraj ma veľmi veľkú odhodlanosť a sebazaprenie, keď chce, tak vyhrá, keď trénuje, tak vždy naplno. On je skvelý príklad toho, že človek môže byť vrcholovým športovcom a najmä úspešným športovcom nie len v dvadsiatke. Dovolím si tvrdiť, že by sa nestratil ani na majstrovstvách Európy, či sveta,“ uzavrel tréner trnavského klubu.

Výsledky zástupcov trnavského klubu na 10. ročníku medzinárodného turnaja Znojmo Open:

Alexandra Eckerová

  • 3. miesto – Technické zostavy 4.- 3. kup – kategória žiačky

Natália Poláčková

  • 1. miesto – Technické zostavy 8.- 7. kup – kategória žiačky

Juraj Kollár

  • 2. miesto – Technické zostavy 6.- 5. kup – kategória seniori
  • 2. miesto – Špeciálne techniky – kategória seniori
  • 3. miesto – Športový boj – kategória seniori –85 kg

Jakub Kollár

  • 1. miesto – Športový boj – kategória juniori –42 kg
OBRAZOM: Taekwon-Do Hwa-rang Trnava na Znojmo Open 2017
6
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM