Dominika Handzušová Iné športy

Tomi "Kid" Kovács v Trnave: V októbri odveta proti Wanderovi

Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomi "Kid" Kovács chystá pre svojich fanúšikov ďalšiu veľkú šou. V piatok 31. októbra sa v Trnave postaví už po druhý raz do ringu proti Hamzovi Wanderovi z Ugandy, aby zabojoval o titul európskeho šampióna WBO v poloťažkej váhe.

Ilustračný obrázok k článku Tomi "Kid" Kovács v Trnave: V októbri odveta proti Wanderovi

Tento raz pôjde o odvetu zápasu z 25. februára 2011 v Nitre, v ktorom si Kovács po tvrdej bitke vybojoval opasok majstra Európy organizácie WBO. Vtedajšie počítanie slovenského pästiara v dvanástom kole rozprúdilo diskusiu medzi divákmi. Kovács napokon tento duel vyhral po dvanásťkolovom boji výrokom rozhodcov.

Čaká ho tvrdá príprava

„S odstupom času spomínam na zápas s Wanderom ako na duel, ktorý bol pre divákov veľmi atraktívny. Boli sme v sebe ako rozzúrené zvery od začiatku do konca. Je to kvalitný a húževnatý súper, pred ktorým mám rešpekt. Vtedy som od neho dostal toľko do hlavy, ako nikdy predtým. Bude to boj, ale teším sa na to ako malé dieťa,“ vyjadril sa Kovács.

Slovenský boxer sa už niekoľko týždňov tvrdo pripravuje na spoločný duel s Wanderom a jeho chuť na box stále narastá. „Je to drina a ešte ma čaká veľa týždňov tvrdej prípravy, ale teším sa na každú sekundu. Chcem si to užiť, chcem prežívať každý pohyb, každý cvik, každý úder. Žijem pre tento šport a zbožňujem ho. Je to šport, ktorý človeku dá disciplínu a určite nevedie k násiliu, ale pripraví športovca do života,“ uviedol.

Sprievodné duely talentov

Zápas bude v trnavskej športovej hale sprevádzať trinásť duelov v amatérskom boxe. V ringu sa predstavia borci z klubov pôsobiacich po celom Slovensku, medzi nimi napríklad talentovaní bratia Tomi a David Zoldovci z Lučenca, Viliam Tanko z KO BOX Club Galanta, Erik Tlkanec z Bratislavskej boxerne, Michal Zatorský z Box club stavbár Nitra, Mário Zábojník z Boxing club Dubnica, či Michal Šurin z klubu Box sport Žilina.

„Teším sa na to, ako Slovensku ukážem našu budúcnosť. Mladých boxerov, športovcov, ktorí majú neuveriteľnú túžbu dokázať svetu, že my, tu na Slovensku, sa vieme vyrovnať svetovej špičke. Sú to všetko mladí reprezentanti, ktorí si zaslúžia, aby boli nami podporovaní. Ja som tu pre nich,“ zakončil Tomi „Kid“.

Foto: ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM