Rastislav Búgel Kultúra

Toto poteší všetkých Trnavčanov: Na pešej zóne pribudla umelá ľadová plocha!

Dnes pre verejnosť v Trnave na pešej zóne otvárajú historicky prvú umelú ľadovú plochu a presne o týždeň, 27. novembra, sa začnú Vianočné trhy, ktorých je nové klzisko súčasťou.

Ilustračný obrázok k článku Toto poteší všetkých Trnavčanov: Na pešej zóne pribudla umelá ľadová plocha!
Zdroj: TASR

Centrum Trnavy ožije na viac ako mesiac, až do 31. decembra desiatkami kultúrnych akcií. Vianočné trhy 2015 prinesú na Trojičné námestie koncerty, tradície, hudbu, spev, divadlá aj niekoľko sprievodných podujatí. V programe nebude chýbať postupné zapaľovanie sviec na adventnom venci, primátorský punč ako príležitosť stretnutia vedenia mesta s obyvateľmi i ďalšie charitatívne podujatia.

Vianočné špeciality

Okrem profesionálnych hudobných hostí dostanú priestor na otvorenom javisku viaceré zoskupenia z Trnavy a okolia, vystupovať budú tradične deti z trnavských základných a materských škôl. Na Vianočné trhy prinášajú každoročne skauti betlehemské svetlo, odkiaľ si ho prenesú Trnavčania do svojich domácností, na záver je pripravený aj novoročný ohňostroj. V predajných stánkoch dostávajú priestor predajcovia občerstvenia vrátane vianočných špecialít, veľký záujem je o predaj trnavskej medoviny, ktorá žne ocenenia na mnohých svetových fórach.

Denne až do večera

V tomto roku pridal organizátor agentúra Media Flash popri umelom klzisku aj ďalšiu novinku – večeru pre ľudí bez domova 24. decembra od 14.00 do 16.00 hodiny. Trnavské Vianočné trhy organizuje na základe zmluvy s trnavskou samosprávou súkromná spoločnosť. Ľadová plocha bude sprístupnená denne do 20.00 hodiny až do polovice januára.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM