Dominika Handzušová Iné športy

Tour okolo Slovenska: Kedy pelotón cyklistov presviští cez naše mesto?

59. ročníku pretekov s názvom Okolo Slovenska bude patriť niekoľko júnových dní. V rámci pretekov prejde pelotón aj cez Trnavu. Vieme, kedy sa cyklisti preženú práve našim mestom.

Ilustračný obrázok k článku Tour okolo Slovenska: Kedy pelotón cyklistov presviští cez naše mesto?
Zdroj: TASR

Tohtoročného, už 59. ročníka pretekov s názvom Okolo Slovenska, sa má zúčastniť 138 cyklistov zo sedemnástich kontinentálnych, troch reprezentačných a troch klubových tímov. Družstvá pochádzajú z pätnástich rôznych krajín sveta.

Ako informuje oficiálna webová stránka pretekov, medzi kontinetnálnymi tímami nájdeme zastúpenie krajín ako Česká republika, Rakúsko, Ukrajina, Taliansko, Belgicko, Rusko, Holandsko, Luxembursko, Chorvátsko, Azerbajdžan či Izrael. Zo slovenských tímov tu rezonujú KEMO Dukla Trenčín a CK Banská Bystrica. V národných tímoch nájdeme slovenskú, českú a kazachstanskú reprezentáciu. Medzi klubovými tímami zabojujú Belgičania, Nemci a Švajčiari.

Rýchlostná prémia v Ružindole

Program sa skladá z piatich etáp, medzi ktorými svieti aj Trnava. Tej sa dotkne posledná, piata etapa. Pelotón bude štartovať z Nového mesta nad Váhom o desiatej hodine. Cez Čachtice, Vrbové a Veľké Kostoľany po mierne kopcovom teréne čaká cyklistov prechod cez Malženice a Trnavu do Ružindola, kde je pripravená rýchlostná prémia pre šprintérov. Cyklisti by úsekom v okolí Trnavy mali prechádzať približne medzi jedenástou a dvanástou hodinou. Pri obecnom úrade v Ružindole ich čakajú približne o 11:20 hod.

Program Okolo Slovenska 2015

  • Exhibícia Šahy – Šahy – utorok 9. júna
  • I. etapa: Šahy – Telgárt, 181,1 km. streda 10. júna
  • II. etapa: Telgárt – Poprad, 158,6 km. štvrtok 11. júna
  • III. etapa: Poprad – Žiar nad Hronom, 195,1 km. piatok 12. júna
  • IV. etapa: Žiar nad Hronom – Nové Mesto nad Váhom, 201,7 km. sobota 13. júna
  • V. etapa: Nové Mesto nad Váhom – Bratislava, 123,5 km. nedeľa 14. júna

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM