Dominika Handzušová Samospráva

Trapas nováčikov na zastupiteľstve: Poslanec zahlasoval za kolegu!

Hlasovanie o majetkových záležitostiach mesta Trnava prerušila neprípustná chyba mladých poslancov. Ich osud bude riešiť mandátová komisia.

Ilustračný obrázok k článku Trapas nováčikov na zastupiteľstve: Poslanec zahlasoval za kolegu!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Druhé riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva sa opäť natiahlo až do neskorého večera. Aj v zdanlivo jasných záležitostiach, kedy sa poslanci posúvali v hlasovaní od bodu k bodu bez diskusie, vznikol riadny rozruch.

Dôvodom bolo nedorozumenie dvoch nováčikov. Šimon Štefunko na chvíľu opustil rokovaciu miestnosť. Adam Peciar počas jeho neprítomnosti použil aj jeho hlasovacie zariadenie. Celú situáciu videl poslanec Martin Královič a upozornil na ňu.

„Nebolo to úmyselné. Išiel som von, s pánom Peciarom sme si asi zle rozumeli. Mrzí ma, že sa také niečo stalo,“ ospravedlňoval sa pred poslancami Štefunko. Peciar taktiež priznal pochybenie a situáciu veľmi ľutoval. „Som pripravený znášať následky mandátovej komisie, ktorá bude túto situáciu zrejme riešiť,“ odhodlane vyhlásil Peciar.

Podľa predsedu mandátovej komisie Rastislava Mráza túto zvolá do dvoch týždňov. Incident by mala riadne prešetriť a prijať príslušné opatrenia.

Poslanec Martin Královič vyjadril podozrenie, že k obdobnej situácii malo dôjsť aj počas prvého riadneho zasadnutia. Štefunko mal vtedy podľa neho hlasovať za Peciara. „Navrhujem preskúmať záznamy z minulého rokovania, myslím si, že ide o opakovaný prípad,“ povedal Královič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM