Webnoviny - Futbal

Tréner Trnavy: Keby sme to pokazili, boli by sme hlupáci

Futbalistov Spartaka Trnava čaká vo štvrtok odvetné stretnutie 1. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 na ihrisku tímu z Čiernej Hory - FK Zeta Golubovci.

(WEBNOVINY) – V minulotýždňovom prvom dueli zvíťazili zverenci Pavla Hoftycha na Štadióne Antona Malatinského jednoznačne 3:0 a jednou nohou sú už v ďalšej fáze kontinentálneho pohára číslo dva. Kouč spartakovcov však upozorňuje, že Trnavčania nesmú podceniť svojho súpera.

„Máme to dobre rozbehnuté na postup a keby sme to pokazili, ukázali by sme sa ako hlupáci. Doma sme to odštartovali veľmi dobre. Musím sa priznať, že som ani neočakával taký jednoznačný výsledok. Do Čiernej Hory cestujeme s pokorou. Vieme, že jeden inkasovaný gól môže všetko zmeniť a domácich vrátiť do hry. Na druhej strane, ak sa podarí skórovať nám, tak to asi veľa vyrieši. My tam ideme s tým, že chceme postúpiť a podľa môjho názoru o tom rozhodne taktický, disciplinovaný výkon,“ povedal pre agentúru SITA 44-ročný český kormidelník Hoftych.

Ako je známe, v 1. predkole EL UEFA 2011/2012 nemôžu nastúpiť hráči, ktorí prišli do tímov po uplynulej sezóne. V prípade trnavského Spartaka bude zrejme najciteľnejšou absencia rekordéra v počte štartov za Slovensko – Miroslava Karhana. Z kádra štvrtého mužstva uplynulého ročníka Corgoň ligy majú zdravotné problémy Koro Kone, Roman Procházka a Ladislav Tomaček.

Nechcú len brániť

Všetci traja by však mali byť do odvety v poriadku. „Moji zverenci v prvom zápase dokázali, že vedia strieľať góly. Máme v kádri hráčov so šikovnou koncovkou. Verím, že aspoň jeden gól dáme aj na ihrisku súpera, ale bude to hlavne o tíme. Určite však nechceme len brániť výsledok z prvého duelu. Nebudem pasívni, chceme hrať ofenzívne. Počas celej prípravy sa snažíme o ofenzívny prejav, tak chceme hrať aj v lige. Hráčom FK Zeta nemôžeme dať priestor na kombinácie a dobre brániť ich štandardné situácie. To by mohol byť kľúč k úspechu,“ doplnil Pavel Hoftych.

Trnavčania sa v prípade postupu do 2. predkola stretnú v tejto fáze súťaže s albánskym KF Tirana. Prvý zápas (14. júla) by sa uskutočnil na pôde súpera, odveta by bola na programe o týždeň (21. júla) v Trnave.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM