Monika Hanigovská Rôzne Správy

Trnava ako prvá na Slovensku: Parkovacia aplikácia pomôže hendikepovaným ľudom

Trnava sa môže pochváliť novinkou, ktorá je jedinečná v rámci celého Slovenska. Onedlho spustí aplikáciu, ktorá pomôže hendiepovaným ľudom.

Ilustračný obrázok k článku Trnava ako prvá na Slovensku: Parkovacia aplikácia pomôže hendikepovaným ľudom
Zdroj: TASR

Ľuďom s ťažkým zdravotným postihnutím má pomôcť nová parkovacia aplikácia. Tú spustí Trnava ako prvé mesto na Slovensku vôbec.

Zjednoduší parkovanie

Mesto spustí spomínanú aplikáciu v najbližších dňoch. „Mesto Trnava prichádza s novinkou ako prvé na Slovensku. Ide o parkovaciu aplikáciu ParkDots, ktorá zdravotne ťažko postihnutým ľuďom zjednoduší parkovanie v Trnave,“ vysvetlila pre náš spravodajský portál Veronika Majtánová, vedúca úseku komunikácie a marketingu.

Čo všetko dokáže aplikácia …

Ako uvádza mesto na svojom webe, mobilná parkovacia aplikácia ParkDots v meste rýchlo a jednoducho nájde voľné parkovacie miesto, na ktoré ich aplikácia hneď aj nasmeruje. V prípade, že na danom mieste medzičasom zaparkuje niekto iný, zobrazí aplikácia používateľovi notifikáciu a ponúkne mu najbližšiu voľnú alternatívu.

Aplikácia disponuje aj ďalšími funkciami. Užívatelia v nej nájdu aj kúpu parkovacieho lístka a pohodlnú bezhotovostnú platbu prostredníctvom mobilnej aplikácie, notifikáciu o blížiacom sa konci parkovania s možnosťou predĺženia ale aj zdieľanie parkovacích miest.

Ako to funguje?

Podľa slov mesta sú senzory zabudované na 31 parkovacích miestach určených pre držiteľov preukazu ZŤP v rámci centrálnej mestskej zóny. Sú umiestnené pod povrchom parkovacích miest a nenarúšajú tak vzhľad mesta. Ako ďalej mesto informuje, tieto senzory v reálnom čase zbierajú a odosielajú dáta o obsadenosti miest do centrálneho cloudového systému. Týmto spôsobom si tak, používateľ aplikácie ParkDots dokáže nájsť voľné parkovacie miesto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM