Webnoviny - Rôzne

Trnava dostane nové stromy za symbolickú cenu

Na vytvorení spoločnej pracovnej skupiny pre riešenie problematiky dopravy a špeciálne cyklotrás sa dohodli primátor Trnavy Vladimír Butko a predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš.

Ich stretnutím dnes vyvrcholila séria diskusií vedenia kraja s predstaviteľmi miest v rámci projektu Otvorená územná samospráva.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca krajskej samosprávy Patrik Velšic. Občanov podľa oboch predstaviteľov samospráv trápi dopravná situácia v Trnave a obmedzená sieť cyklotrás v meste a jeho blízkom okolí.

Budovanie nových však podľa nich brzdí náročné vysporiadavanie pozemkov pod plánovanými cyklotrasami, ktoré by mali hviezdicovo pretínať mesto a ponúknuť možnosti na výjazd z mesta na viacerých miestach.

Spoločnú reč našli zástupcovia mesta a krajskej samosprávy podľa Velšica aj pri využívaní areálov a športovísk stredných a základných škôl, ktoré by mohli slúžiť nielen školám, ale aj verejnosti počas prázdnin či po skončení vyučovania. Župan Mikuš ponúkol predstaviteľom trnavskej radnice pomoc aj pri zveľaďovaní zelených plôch v meste.

Pripomenul iniciatívu Mladé stromy pre Slovensko, v rámci ktorej pribúdajú nové stromy po celom území kraja už štvrtý rok. Školské hospodárstvo v Piešťanoch, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, pre tento účel pestuje sadenice stromov a okrasných drevín, ktoré ponúkol kraj Trnavčanom za symbolickú cenu. Butko túto ponuku privítal.

Cieľom stretnutí vedenia kraja s predstaviteľmi miest je identifikovanie potrieb občanov miest a obcí a možnosti prehĺbenia vzájomnej spolupráce jednotlivých samospráv.

Foto: Ilustračné foto SITA/Jozef Jakubčo (WEBNOVINY)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM