Monika Hanigovská Rôzne

Trnava mestom hier aj fantázie: Virtuálna realita v ktorej je možné chodiť, FOTO

V Malom Ríme ste mohli zažiť kopec zábavy a fantázie. Trnavčania si počas troch dní vychutnávali aj virtuálnu realitu, v ktorej sa mohli prechádzať. Pozrite sa, čo priniesol trojdňový festival v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Trnava mestom hier aj fantázie: Virtuálna realita v ktorej je možné chodiť, FOTO
9
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Herný festival UniCon 2018 odštartoval v piatok (13. apríla), pričom svoje brány otvoril aj cez víkend. Boli sme sa s našou redakciou pozrieť na to, čo všetko ponúkal. Atmosféru podujatia si môžete prezrieť v našej priloženej fotogalérii.

V priestoroch bývalej základnej školy v Jame si návštevníci užili kopec zábavy. Dočkali sa aj technických noviniek. „Festáci“ si krátili čas s množstvom spoločenských hier, zúčastňovali sa workshopov a komornejších súťaží. Festival UniCon vznikol pod rukami študentov a pedagógov Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.

Vernejšia virtuálna realita

Festival lákal na množstvo technických lahôdok aj na novinku. Nadšenci virtuálneho sveta ale a zvedavci si mohli vyskúšať napríklad lákavý obsah pre virtuálnu realitu Rift, Vive a Playstation VR. V premiére, po prvýkrát na festivale predstavili organizátori unikátny Cyberith Virtualizer, ktorý bol počas našej návštevy azda najviac vyťažený.

Zariadenie zaujalo mnohých na prvý pohľad. Hráč v špeciálnych okuliaroch, bol pripevnený popruhmi na špeciálnej podložke tak, aby mohol komfortne počas hry skákať, bežať, sedieť, či vykonávať iné pohyby v závislosti od typu konkrétnej hry.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

„Cyberith Virtualizer prináša skutočný pohyb vo virtuálnej realite. K tomu slúži ultra-klzká podložka. Zážitok umocníte hneď potom, ako si na chôdzu v nej zvyknete. Pred pádom chráni hráča systém pásov a popruhov. Virtualizer funguje s viacerými headsetmi. Je to skutočne nový a jedinečný druh zábavy a prežitkov vo virtuálnej realite, ktorý vám umožní robiť množstvo nových pohybov, ktoré by ste normálne robiť nemohli alebo robili veľmi ťažko,“ prezradil nám Trnavčan, ktorý obsluhoval túto technickú hračku.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Aj hry, ktoré si vyžadovali farbenie

Niektorých zase zlákalo množstvo spoločenských hier, medzi ktorými sme našli aj najnovšie „vychytávky“ ale aj obľúbené kúsky. Hralo sa za stolmi na chodbe druhého poschodia ale aj vo vyhradenej miestnosti. Festivalových nadšencov upútalo i akési kreatívne maľovanie. Niekoľko šikovných rúk detailne vymaľovávalo množstvo postavičiek obľúbených hrdinov istej spoločenskej hry.

„Pomocou farieb, tenkých štetcov a iných pomôcok trpezlivo maľujeme všetky tieto odliatky, čo tu vidíte,“ s úsmevom sa nedal ďalej rušiť pri takejto zábavke jeden z nich.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na UniCon 2018 sa mohli návštevníci ocitnúť pri zrode prvých herných konzol do televízorov a počítačových hier. Takýto veľký návrat späť ponúkalo tzv. Retro múzeum počítačových zariadení.

Podľa slov Magdalény Švecovej, internej doktorandky FMK UCM sa jednalo na festivale zatiaľ o najkompletnejší prehľad herných zariadení vôbec. V múzeu si mohli návštevníci nielen vychutnať ale najmä si zahrať niektoré známe ikonické hry.

OBRAZOM: V Trnavčania si počas troch dní vychutnávali parádny festival
40
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM