Dominika Handzušová Rôzne

Trnava organizuje ďalší cyklistický výlet: Hurá do Jaslovských Bohuníc!

Výletov na bicykli do Dolnej Krupej či na Smolenický zámok sa zúčastňovali stovky cyklistov. Veľký záujem povzbudzuje mestskú samosprávu k usporiadaniu ďalších športovo-spoločenských podujatí. S letom sa môžete aj vy rozlúčiť cyklistickým výletom do Jaslovských Bohuníc.

Ilustračný obrázok k článku Trnava organizuje ďalší cyklistický výlet: Hurá do Jaslovských Bohuníc!
Zdroj: Dnes24.sk

Svoju fyzickú kondíciu si môžete vylepšiť na čerstvom vzduchu. Mesto Trnava organizuje na prvú septembrovú sobotu cyklojazdu do Jaslovských Bohuníc. Registrácia na toto podujatie už bola spustená.

Počet je obmedzený

Registrácia potrvá do 3. septembra, zaregistrovať sa možno prostredníctvom on-line formulára. „Skúsenosť s uplynulými cyklojazdami upravila vekovú podmienku na 15 rokov a viac a účasť na 250 cyklistov. V prípade, že sa tento počet naplní, registráciu ukončíme skôr,“ informoval organizátor podujatia, Eduard Guniš. Podmienkou je cyklistická prilba a bicykel v dobrom technickom stave.

Na základe registrácie bude účastníkom vydaný pri prezentácii pred štartom žetón. Ten budú môcť využiť na občerstvenie v cieli, v amfiteátri v Jaslovských Bohuniciach. Prezentácia začína približne o 8:30 hod. a bude spojená s poučením o zákone o cestnej premávke. Štart je naplánovaný na 9:45 hod.

Nenáročná trasa

Z Trojičného námestia (pri Divadle J. Palárika) odštartuje balík so sprievodom policajných motocyklov a policajného a servisného vozidla. Cez Štefánikovu a Rybníkovú vedie trasa von z Trnavy a po rovnej a menej frekventovanej ceste II. triedy do Malženíc. Následne po ceste III. triedy do Jaslovských Bohuníc. Odhadovaný príchod do cieľa je o 11:00 hod.

Náročnosť trasy je mierna, okrem jedného úseku bez výrazných stúpaní. Trasa je dlhá približne 15 km. Organizovaný návrat pôjde späť do Trnavy opäť cez Malženice, no je možnosť aj „odpojiť“ sa a ísť späť individuálne. Cez Špačince je to približne o 4 km kratšie.

Foto: Mesto Trnava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM