Samospráva

Trnava patrí medzi prvé lastovičky: Na takúto kartu týkajúcu sa dopravy sa rozhodla vsadiť!

Zaujímavé informácie z Trnavy, ktoré sa týkajú dopravy. Naše mesto sa rozhodlo ako jedno z prvých v našej krajine vsadiť na kartu elektromobilov.

Ilustračný obrázok k článku Trnava patrí medzi prvé lastovičky: Na takúto kartu týkajúcu sa dopravy sa rozhodla vsadiť!
Zdroj: TASR

Mesto Trnava sa rozhodlo ako jedno z prvých na Slovensku vsadiť na kartu elektromobilov. Majitelia vozidiel na elektrický pohon budú mať odteraz ročnú neprenosnú parkovaciu kartu za 10 eur, čo je v porovnaní s ostatnými vodidlami štyridsaťkrát me­nej.

Zároveň sa v meste rozhodli začať budovať rýchlonabíjacie stanice a vstúpili do rokovaní s investorom. Okrem toho samotná radnica chce postupne obnoviť celý svoj vozový park a súčasné služobné autá nahradiť elektromobilmi. Informoval o tom primátor Peter Bročka.

Do konca roka by podľa neho mohlo byť inštalovaných okolo päť nabíjacích staníc. Primátor kroky samosprávy vníma hlavne perspektívne, podľa neho aktuálne „je v Trnave minimum elektromobilov“. Jeden dostala na skúšobnú dobu pred časom aj radnica, na základe toho začali potom uvažovať o kúpe pre potreby zamestnancov. „Investor, s ktorým sme v kontakte, hovorí aj o požičovni elektromobilov a elektrobicyklov,“ dodal Bročka. O cenách parkovacích kariet rozhodli poslanci na svojom zasadnutí v utorok 28. marca.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM