Samospráva

Trnava pripravuje zmenu: Mesto chce upraviť pravidlá parkovania počas jarmoku!

Mesto má v pláne upraviť pravidlá parkovania počas Tradičného trnavského jarmoku. Motoristi, prinášame vám podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Trnava pripravuje zmenu: Mesto chce upraviť pravidlá parkovania počas jarmoku!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava plánuje zmenu v pravidlách dočasného parkovania. Na nadchádzajúcu schôdzu mestského zastupiteľstva pripravuje návrh zmeny všeobecne záväzného nariadenia, ktorý má upraviť pravidlá parkovania počas Tradičného trnavského jarmoku (TTJ), určiť ich na novozriaďovanom parkovisku pri Dohnányho ulici, a tiež zaviesť EKO-parkovacie karty pre vlastníkov elektromobilov.

V Trnave sa za parkovanie na verejných parkoviskách v centre mesta platí od pondelka do piatka do 18. hodiny, soboty a nedele sú bezplatné. Počas TTJ však malo mesto upravený parkovací režim, vo štvrtok a piatok bolo potrebné poplatok uhrádzať až do 20. hodiny a v sobotu od 8. do 20. hodiny. S návrhom na zmenu prišla Mestská polícia (MsP).

„Nemalo to v podstate žiadny efekt,“ povedal zástupca náčelníka MsP Ivan Ranuša. Pre pracovníka MsP to zakaždým pred jarmokom znamenalo obísť všetky platené parkoviská a prelepiť všetky platné značky a po skončení jarmoku ich ísť zase odlepiť. A ľudia podľa Ranušu aj tak platili, ako boli zvyknutí a pri prípadnej konfrontácii s hliadkou MsP sa odvolávali na to, že žiadnu zmenu nezaregistrovali.

„Pristupovali sme aj tak skôr k napomenutiam, ako k udeľovaniu pokút. Preto sme iniciovali zjednotenie parkovania,“ uviedol Ivan Ranuša. Finančný efekt výberu parkovného počas TTJ podľa neho nie je významný.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM