Rastislav Búgel Samospráva

Trnava sa dočkala: Klientske centrum začalo fungovať na okresnom úrade

Klientske centrum v rámci reformy verejnej správy ESO otvorili dnes v priestoroch okresného úradu v Trnave. Na adrese Kollárova 8 odteraz vybavia obyvatelia mesta a priľahlého regiónu agendu oddelenia dokladov a evidencie, dopravného inšpektorátu, živnostenského podnikania, pozemkového a lesného odb

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa dočkala: Klientske centrum začalo fungovať na okresnom úrade
Zdroj: TASR

Spolu je to 31 pracovísk, ktoré sú pre klientov prístupné každý pracovný deň. Otváracie hodiny sú v stredu do 17.00 h, v piatok do 14.00 h a v ostatné dni do 15.00 h. Príchodzích zorientujú prehľadné tabule, klientov budú pracoviská vybavovať podľa poradia z elektronického vyvolávacieho systému. Pri vstupe sa možno informovať aj u supervízora centra.

Pásku na pracovisku dnes prestrihol minister vnútra Róbert Kaliňák spolu so zástupcami regionálnej štátnej správy. Trnavské klientske centrum je v poradí 16. v rámci Slovenska a po Nitre druhé v krajskom meste. Minister dodal, že postupne do konca roka budú otvárať ďalšie, dnes ešte v Zlatých Moravciach, v pláne sú najbližšie Gelnica, Nové Mesto nad Váhom, Hlohovec, Veľký Krtíš, Žarnovica, Ilava. „Sú aj kritické miesta, v tom zmysle, že potrebujú väčšie investície ako len úpravu priestorov ako tu v Trnave. Napríklad Sobrance, Vranov nad Topľou, Martin, Bratislava. Tu platí futbalové – Trnava v tejto chvíli zase raz predstihla Bratislavu,“ odľahčil oficiálnu atmosféru na otvorení Kaliňák.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM