Monika Hanigovská Rôzne

Trnava si uvedomuje potreby mamičiek: V hľadáčiku má detské ihriská

Trnavská radnica si uvedomuje, že má nedostatok hracích prvkov. Mesto chce vytipovať priestory na detské ihriská, ktoré by dokázalo spravovať aj upravovať.

Ilustračný obrázok k článku Trnava si uvedomuje potreby mamičiek: V hľadáčiku má detské ihriská
Zdroj: TASR

Trnave chýbajú detské ihriská. Mesto si uvedomuje ich dôležitosť. V návrhu budúcoročného rozpočtu mesta je na tieto účely zatiaľ 250-tisíc eur.

Ako uvádza mesto na svojom webe, ak poslanci návrh v tejto podobe schvália, mesto bude postupne budovať nové alebo obnovovať pôvodné detské ihriská v každej mestskej časti s dôrazom na to, aby spĺňali súčasné technické a bezpečnostné požiadavky.

Zmena legislatívy aj bezpečnosť

V minulosti by sme v Trnave našli mnohé detské ihriská, či rôzne hracie prvky. „Voľakedy sa socializmu, keď sa stavali sídliská, tak by sme pri každom panelovom dome, či bytovke našli nejaký ten drobný hrací prvok,“povedal pre náš spravodajský portál hovorca mesta Pavol Tomašovič.

Ako ďalej dodal, vzhľadom k tomu, že odvtedy pokročila legislatíva, bezpečnosť týchto hracích prvkov nie je možné podľa jeho slov permanentne udržiavať.

„Chceme si nechať vytipovať, kde by bolo vhodné centrálnejšie ihrisko, ktoré by sme súčasne dokázali spravovať aj upravovať. Súčasne chceme vytvoriť zázemia v našich mestských častiach,“ prezradil nám ďalej hovorca mesta.

Potreby mamičiek

Mesto si uvedomuje potrebu mamičiek. „Uvedomujeme si, že sa mamičky s deťmi chcú niekde stretávať. Avšak, malé ihriská boli v tomto smere nevyhovujúce,“ ozrejmil Pavol Tomašovič a ako ďalej dodal, súčasne bude potrebné, aby sa takéto ihriská pravidelne zabezpečovali.

Podľa slov mesta, by takéto detské ihriská mestská samospráva situovala do priestorov, ktoré nie sú natoľko zaťažené hlukom z dopravy a emisiami výfukových plynov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM