Monika Hanigovská Rôzne

Trnava už dýcha vianočnou atmosférou: Takéto výjavy pútajú oči ľudí v uliciach, FOTO

Najkrajšie sviatky roka sa už blížia. Ich predzvesťou je aj všakovaká vianočná výzdoba v našom meste. Boli sme sa pozrieť v uliciach s objektívom.

Ilustračný obrázok k článku Trnava už dýcha vianočnou atmosférou: Takéto výjavy pútajú oči ľudí v uliciach, FOTO
26
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Aj Trnava už začala dýchať sviatočnou atmosférou a to aj vďaka vianočnej výzdobe, ktorú môžete nájsť v centre nášho mesta aj v jeho okolí. Vybrali sme sa s našim objektívom pozrieť práve na takéto miesta, kde vianočná výzdoba spríjemňuje ľudom predsviatočný čas.

Centrum mesta

Srdce mesta, Trojičné námestie je vo večerných hodinách krásne vysvietené. Prechádzajúcich Trnavčanov už z väčšej diaľky víta 13-metrový smrek, ktorý sa po zotmení svetelne trbliece. Neďaleká mestská veža je taktiež vyzdobená vianočnými svietiacimi prvkami. Nasvietené sú aj dve lipy nachádzajúce sa na tomto námestí. Sviatočnú náladu spríjemňuje na námestí aj niekoľko svietiacich hviezd v okolí vianočných stánkov.

Aj neďaleká Hlavná ulica má svoje svetelné lákadlá. Okrem rozmiestnených vianočných ozdôb, ktoré si môžu Trnavčania vychutnať nad svojimi hlavami, je vyzdobená aj trnavská radnica. Vynikne taktiež až vo večerných hodinách, keď sa celá rozžiari.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Čo môžeme ešte zočiť na tejto ulici? Nájdete tu i ďalšiu svetelnú parádu – veľký adventný veniec. Ten priťahuje v tomto období napríklad aj našich najmenších, ale i milovníkov selfie fotiek. „Najradšej mám tento svetelný veniec, okrem pripomienky blížiacich sa Vianoc je aj výborným miestom na vianočné fotky. Aj na selfie samozrejme. Ale ako vidíte aj mojej malej sestričke i ďalším deťom sa veľmi páči,“ vraví nám so smiechom stredoškoláčka Maťa sledujúca deti, ktoré radostne behajú okolo veľkého adventného venca.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Romantická ulica

Svetelný vianočný šat neobišiel ani Divadelnú, Štefánikovú, Radlinského a tiež Hviezdoslavovu ulicu, kde taktiež Trnavčanom nad hlavami blikajú vianočné ozdoby. Popri prechádzkach si tak môžete pozrieť svietiace hviezdy, či husto posiate svetelné pásy.

Lákavá je najmä ulica Mikuláša Schneidera-Trnavského, ktorá ponúka akúsi tichšiu a intímnejšiu vianočnú atmosféru. Na konci malebnej uličky sa ukáže v plnej kráse Bazilika sv. Mikuláša. Mesto nezabudlo ani tam na svetelnú výzdobu. Tú si môžu ľudia vychutnať pred schodiskom, ale aj na samotnom námestí. „Milujeme to tu, je tu ticho a v okolí máme pekne nasvietenú bazilku aj námestie. V tomto období prechádzame vo večerných hodinách prevažne týmto smerom, je to také romantické,“ vraví nám Trnavčan Marek, pričom priateľka prikyvuje hlavou.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavčania si môžu vychutnať svetelné vianočné vizualizácie aj v okolí známej bronzovej sochy legendárneho futbalového trénera Antona Malatinského. Nachádza sa tam trojica nadrozmerných svietiacich anjelov, či lákavý svietiaci stromček.

Špeciálne výstupy

Na svoje si prídu aj milovníci zaujímavo strávených chvíľ. Objavovať totiž môžu zákutia Mestskej veže v Trnave a to s lampášom v ruke počas špeciálnych výstupov so sprievodcom v historickom kostýme. Ako informuje organizátor, sprievodca návštevníkov prevedie schodík po schodíku a zoznámi svojich zvedavcov s príbehmi a legendami veže, v ktorej v minulosti žili nielen hlásnici.

Pozrite si v priloženej fotogalérii Trnavu rozsvietenú vianočnou výzdobou.

FOTOGALÉRIA: Trnava je už rozžiarená  vo vianočnom šate
26
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM