Monika Hanigovská Rôzne

Trnava vybraná do veľkého zisťovania: Kto a s čím môže zaklopať na vaše dvere?

Do veľkého zisťovania bol vybraná aj Trnava. Neobvyklá návšteva tak môže zaklopať i na vaše dvere. Prečítajte si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Trnava vybraná do veľkého zisťovania: Kto a s čím môže zaklopať na vaše dvere?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu Slovenskej republiky zapojila do realizácie Zisťovania o používaní palív v domácnostiach. Jeho účelom je získať informácie o individuálnom vykurovaní rodinných domov.

Veľké zisťovanie

Aj v našom meste sa uskutoční Zisťovanie o používaní palív v domácnostiach. V Trnave bude prebiehať spomínané štatistické zisťovanie od 1. júla do 31. augusta 2017 a to prostredníctvom opytovateľov – externých zamestnancov štatistického ú­radu.

„Všetky informácie, ktoré domácnosti poskytnú, budú spracované anonymne a využijú sa výhradne pre potreby štátnej štatistiky. So všetkými odpoveďami bude narábané ako s citlivými údajmi. Poverený opytovateľ je povinný preukázať sa služobným preukazom zamestnanca ŠÚ SR,“ informuje mesto Trnava na svojom webe.

Aké bude využitie?

Výsledky štatistického zisťovania sa podľa mesta využijú pre účely emisnej inventúry, pre zlepšenie energetickej bilancie a v neposlednom rade na to, aby Slovensko vedelo v budúcnosti plniť požiadavky na vysokú kvalitu ovzdušia a európske a medzinárodné záväzky zníženia národných emisií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM