Monika Hanigovská Rôzne

Trnava zažije Pochodeň slovenského olympijského tímu: Prídu aj olympionici

Trnavskí športovci a povzbudzujúci sa priblížia k olympijskej atmosfére. Akcia sa uskutoční ako predzviesť zimných olympijských hier v juhokórejskom meste Pchjongčchang.

Ilustračný obrázok k článku Trnava zažije Pochodeň slovenského olympijského tímu: Prídu aj olympionici
Zdroj: TASR

Zimná olympiáda v juhokórejskom meste Pchjongčchang odštartuje 9. februára, v podobe XXIII. zimných olympijských hier. Okrem atmosféry a fandenia slovenským športovcom, budeme môcť zažiť na vlastnej koži aj akýsi „predskok olympiády“ a to priamo v Malom Ríme.

V Trnave sa uskutoční 1. februára v telocvični Základnej školy na Spartakovskej ulici podujatie, kde odštartujú tzv. detské športové hry a to v čase od 8.00 do 12.00 hodiny. Akcia bude prebiehať aj v ďalších vybraných slovenských mestách.

Trnava sa totiž stane súčasťou podujatia s názvom Pochodeň slovenského olympijského tímu, ktoré vzniklo v spolupráci so Slovenským olympijským výborom. Chystané podujatie má poslúžiť ako propagácia slovenského olympijského tímu.

„Hlavným cieľom je priblížiť olympijskú atmosféru širokej verejnosti, ale hlavne deťom, a vybudovať tak pozitívny vzťah k športu, či už letnému alebo k zimnému“ informuje trnavská radnica na webe.

V hrách sa popasujú zmiešané šesťčlenné družstvá z Trnavy, Nitry, Banskej Bystrice, Liptovského Mikuláša, Žiliny, Martina, Košíc a Popradu. Súťažiť sa bude v šiestich disciplínach.

Súťažné disciplíny

Malí športovci si vyskúšajú niekoľko disciplín. Ako informuje Slovenský olympijsky výbor, na súťažiacich čaká prekážková dráha „Formula“ (šprint, slalom, beh cez prekážky), štafetový beh v kombinácii šprint a beh cez prekážky, skok do diaľky z miesta štafetovou formou, odhod z kolien plnou loptou cez hlavu, beh cez frekvenčný rebrík a preskakovanie piatich olympijských kruhov.

Prídu aj olympionici

Sprievodným podujatím „Pochodne“ bude aj Road show olympijského tímu, ktorá sa bude konať v ten istý deň ako detské športové hry, ale v tomto prípade v nákupnom centre na ulici Ferka Urbánka a to v čase od 10.00 do 18.00 hod.

Olympijskí športovci Peter Gelle, Janka Dukatová, Juraj Tarr a Adam Botek zapália v Trnave olympijský oheň a rozdajú autogramiády o 16.00 hodine.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM