Monika Hanigovská Krimi

Trnavčania, dávajte si pozor na podvodníkov: Môžu zazvoniť alebo zavolať aj vám!

Trnavská polícia opäť zaznamenala podvody. Tie mali byť spáchané na senioroch. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, dávajte si pozor na podvodníkov: Môžu zazvoniť alebo zavolať aj vám!
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia v Trnave opäť zaznamenala podvody na senioroch. Od januára do uplynulého týždňa nahlásili občania na políciu tri prípady, pri ktorých vyplatili falošným elektrikárom po 60 eur. Zároveň boli minulý týždeň nahlásené počas jedného dňa ďalšie tri prípady, pri ktorých sa pokúsil páchateľ telefonicky získať peniaze.

Aj na sídlisku Družba

„Na sídlisku Družba v Trnave pri výťahoch prihovoril neznámy muž 84-ročnej žene. Uviedol, že ide za niekým a nasledoval dôchodkyňu až do jej bytu. Pýtal sa jej na rozvod elektriny, ističe, žiadal od nej faktúry za elektrinu, občiansky preukaz a následne si vypýtal 60 eur. Pani mu dala peniaze a keď odišla do kuchyne, ani si nestačila všimnúť, kedy neznámy muž odišiel,“ informovala v pondelok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Ďalšie dva prípady boli podľa nej veľmi podobné, od falošných elektrikárov a seniori vo veku 87 a 81 rokov nechali oklamať a vyplatili im po 60 eur.

Falošný synovec

Falošný synovec zase žiadal 9000 eur na zaplatenie zálohy. V prvom prípade chcel od 74-ročnej ženy, aby išla rýchlo pre peniaze do banky. „Táto pani bola, našťastie, dosť ostražitá a celú vec si preverila u skutočného synovca. Páchateľ ju viac nekontaktoval,“ konštatovala hovorkyňa. Ďalšej, 78-ročnej Trnavčanke, sa volajúci predstavil ako synovec Peter zo Žiliny. Uviedol, že má problémy a potrebuje 9000 eur na zaplatenie zálohy. Opýtal sa, koľko má doma peňazí, následne pani odovzdala telefón svojmu synovi a v tom momente páchateľ hovor ukončil.

Mal volať kamarát, čo mal problém v banke

„V treťom prípade 71-ročná žena považovala neznámeho telefonujúceho za svojho kamaráta. Uviedol jej, že má problémy v banke a potrebuje peniaze, lebo inak mu prepadne zábezpeka. Pani v dobrej viere zobrala 7500 eur, ktoré mala doma a na križovatke ich mala odovzdať neznámej žene, ktorá tvrdila, že je jeho sekretárka. V tom momente sa žena rozhodla peniaze neodovzdať,“ uviedla Kredatusová.

Ostražitosť a obozretnosť týmto seniorom ušetrila 13 500 eur, ktoré sa páchateľ pokúsil od nich vylákať.

Polícia apeluje na občanov, aby v prípade takéhoto konania neváhali ihneď kontaktovať policajnú linku 158.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM