Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania, ešte nemáte plány na víkend? Možno vás zlákajú tieto akcie

Je tu víkend a to je ten pravý čas si oddýchnuť na zaujímavých podujatiach. Prinášame vám niekoľko tipov, kam si na ne vyraziť v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, ešte nemáte plány na víkend? Možno vás zlákajú tieto akcie
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy v Trnave

Do 31. decembra, Trojičné námestie, Trnava

Vianočné trhy sa v našom meste prehupli do decembra. Vychutnajte si bohatý program, všakovaké voňavé lákadlá, či vianočnú výzdobu. Trnavčania sa môžu tešiť aj na rôzne atrakcie pre deti aj dospelých aj počas tohto víkendu.

Ľadové kráľovstvo

3. decembra, od 10.00, Kino Hviezda, Trnava

Sobota bude patriť aj našim najmenším. V Trnave sa uskutoční divadelné predstavenie príbehu z rovnomenného animovaného hudobného filmu inšpirovaného rozprávkou Hansa Christiana Andersena, Snehová kráľovná. Malí Trnavčania možno spoznajú aj známe slovenské hlasy, ktoré predabovali známu animovanú rozprávku do nášho jazyka. V úlohách sestier Elzy a Anny sa naživo predstavia Andrea Somorovská a Lucia Bugalová. Nebude chýbať ani veselý snehuliak Olaf, ktorý sa napriek svojmu nepodarenému nosu stal všade miláčikom detí. Predstavenie je vhodné nielen pre malých, ale aj pre dospelákov.

Hviezdy Vianočnej Trnavy

3. decembra, od 20.00, Kostol sv. Jakuba, Trnava

Trnavčania sa môžu tešiť aj na bohatý decembrový hudobný program, ktorý nesie názov „Hviezdy Vianočnej Trnavy“. Decembrovú ponuku otvorí kostol sv. Jakuba. Sobotný večer bude patriť ženskej speváckej skupine Trnki. Nenechajte si ujsť prvotriednu reprezentáciu viachlasného spevu z Horehronia. Piesne interpretujú tradičným viachlasným vokálnym štýlom. Lístky kúpite pred koncertom v kostole alebo v mestskej veži.

Mikulášsky beh

4. decembra od 11.00, na Trojičnom námestí, Trnava

Urobte niečo pre svoje telo a doprajte si nevšedný zážitok na 1. ročníku Mikulášskeho behu. Pretekári si svoje sily zmerajú na 4 km dlhej trati. Ako organizátor uvádza, behu sa samozrejme môžu zúčastniť muži a ženy bez rozdielu veku. Pretekári v mikulášskych kostýmoch sú viac než vítaní. Nenechajte si ujsť naozaj nevšedný športový zážitok, či už ako divák alebo aktívny bežec. Záujemcovia o beh sa musia zaregistrovať cez formulár organizátora. Účastnícky poplatok je v sume štyroch eur a v cene je aj mikulášska čiapka.

Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu

4. decembra, o 20.20, Cinemax, City Arena, Trnava

Nechajte sa zlákať neobyčajným príbehom o obetavosti, ktorá sa stala skutočnou legendou. Film Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu prinesie divákom neobyčajný príbeh jedného muža. Pod scenárom sú podpísaní držiteľ Pulitzerovej ceny Robert Schenkkan (The Kentucky Cycle, Tichý Američan) a Andrew Knight (Cesta nádeje). Oscarom ocenený režisér Mel Gibson (Statočné srdce, Umučenie Krista) opäť dokazuje svoj obrovský cit pre silné príbehy. Krátko potom, čo Japonci 7. decembra 1941 zaútočili na Pearl Harbor, prihlásil sa dvadsaťtriročný Američan Desmond Doss, tak ako mnoho iných mladíkov, do služby vlasti. Z hĺbky svojho presvedčenia však odmietal nosiť akúkoľvek zbraň a zabíjať. Stal sa zdravotníkom 307. pešieho pluku 77. pešej divízie. Film oscarového režiséra Mela Gibsona je inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý sa počas vojny stal hrdinom bez jediného výstrelu v tejto krvavej vojne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM