Anton Hrachovský Futbal

Trnavčania môžu otvárať šampanské: Vytúžený titul je po 45 rokoch skutočnosťou, FOTO

S dvadsiatimi ligovými víťazstvami si Trnavčania prvýkrát v histórii Slovenska zabezpečili vytúžený titul. Podarilo sa im to na domácej pôde City Arény.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania môžu otvárať šampanské: Vytúžený titul je po 45 rokoch skutočnosťou, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava získali po dlhých 45 rokoch titul majstra Slovenska. V sobotňajšom 8. kole nadstavby Fortuna ligy 2017/2018 na zaplnenom Štadióne Antona Malatinského zdolali DAC Dunajskú Stredu 2:0. Zverenci anglického trénera so srbskými koreňmi Nestora El Maestra majú dve kolá pred koncom súťaže nedostihnuteľný 10-bodový náskok pred druhým DAC, resp. 11-bodový pred tretím Slovanom, ktorý prehral v Ružomberku.

Titul po 45 rokoch

Na takmer zaplnenom ŠAM v pomerne veľkom teple sa začalo poriadne zhurta. Na trávniku bolo od začiatku horúco a po prvom zahrození od hostí sa skóre menilo už v 6. minúte na druhej strane. Vlasko vysunul Egha, ktorého v pokutovom území fauloval Huk za žltú kartu a Godál nekompromisnou bombou otvoril skóre. V 8. minúte musel po druhej žltej karte pod sprchy Huk, ktorý pri čiare fauloval súpera. Z následného priameho kopu tečoval do tyčky loptu Egho a následne Pehlivan trafil dobre reagujúceho Maceja. Hneď o pár okamihov sa poriadne zaiskrilo v strede ihriska po faule Kalmára na Pehlivana, za čo dostal hráč DAC žltú kartu a po následnej hromadnej potýčke videli v 10. minúte ČK aj Kalmár a Čanturišvili. Zrazu bolo na ihrisku viac miesta, ešte raz sa zaiskrilo za žltú kartu po faule Baya a rečiach Pehlivana a potom sa hra upokojila. No hralo sa opatrne z oboch strán, prihrávky viac smerovali do šírky, chýbala futbalovosť. V hre bolo veľa, na hráčoch bolo badať nervozitu.

Ani na začiatku druhého dejstva sa obraz hry nezmenil. Hráči v teple bojovali, snaha sa im uprieť nedala, no kreativita chýbala a šance sa nerodili. Trnavskí fanúšikovia si ale priebeh užívali, mohutne povzbudzovali svojich a tešili sa na oslavy, dupľom keď Trnave hral do karát aj priebežný výsledok z Ružomberka, kde Slovan prehrával.

Nechýbala pyrotechnika, hoci keď sa objavila pri bránke Maceja, rozhodca na chvíľku súboj aj pozastavil. V 76. minúte mal na hlave definitívu Hladík, ale po centri z ľavej strany mieril nad. Mrzieť ho to dlho nemuselo, lebo po školáckej chybe brankára Maceja o niekoľko okamihov mu Egho vystihol kľučku, zobral loptu a pohodlne ju poslal do prázdnej brány. V 85. minúte trafil opäť osamotený Hladík hlavou brvno. O dve minúty nedal vo výbornej šanci ani Ofosu, no to už štadión búril nadšením a erupcia trnavských osláv vypukla okamžite po konečnom hvizde.

Trnava strieda na slovenskom majstrovskom tróne Žilinu. K piatim federálnym titulom majstra Československa (1968, 1969, 1971, 1972, 1973) teda po dlhom čakaní pridala prvý slovenský.

8. kolo skupiny o titul:

Spartak Trnava – DAC Dunajská Streda 2:0 (1:0)

Góly: 6. Godál (z 11 m), 76. Egho. Rozhodovali: Chmura – D. Hrčka, Pozor, ŽK: Pehlivan, Čivič, Tóth – Huk, Kalmár, Bayo, Herc, ČK: 10. Čanturišvili – 8. Huk, 10. Kalmár, 16.832 divákov.

Zostavy a striedania:

Trnava: Chudý – Kadlec, Hladík, Godál, Čivič – Sloboda, Tóth, Pehlivan (90. Greššák) – Čanturišvili, Egho (87. Pekár), Vlasko (59. Ofosu)

Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Záhumenský – Herc (84. Mervó), Ljubičič – Vida (54. Simon), Davis, Kalmár – Bayo (40. Divkovič)

Zdroj: Facebook
Trnava získala titul po 45 rokoch!
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM