Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania nám to prezradili: Miesta, kde hľadáme únik pred horúčavami!

Tropické teploty zasiahli v týchto dňoch aj obyvateľov Trnavy. Vyzvedali sme od nich, na akých miestach hľadajú pred horúčavami únik.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania nám to prezradili: Miesta, kde hľadáme únik pred horúčavami!
Zdroj: TASR

Aj obyvatelia nášho mesta sa v týchto dňoch takpovediac varia vo vlastnej šťave. Ortuť na teplomeroch prekračuje počas dňa tropické hodnoty. A mnohí už slnka majú dosť a pred horúčavami sa snažia hľadať únik. Volia pritom okrem svojich príbytkov aj zaujímavé miesta, ktoré spájajú s relaxom.

„Keď vyskočia príliš vysoké teploty, smerujeme s deťmi do zámkov, na výstavy a takéto podobne ladené akcie. Vyhľadávame teda chladnejšie priestory, v ktorých sa ale aj niečo zaujímavé dozvieme. Naše decká si zatiaľ vždy takto odniesli kopec zážitkov," prezrádza nám mladá mamička z Trnavy.

Na takéto príjemné a zároveň zaujímavé ochladenie odporúča napríklad Smolenický zámok, kaštieľ v Budmericiach, či Západoslovenské múzeum.

„Jednoznačne radím a vyhľadávam okolité vodné plochy. Či už v rámci prechádzok alebo samotného osvieženia. Mojím obľúbeným miestom počas týchto teplôt je napríklad mlyn pri Jelke, kde si môžete napríklad vo vode príjemne osviežiť nohy. Okrem toho ponúka lokalita krásnu prírodnú scenériu, v ktorej sa nachádza už spomínaný mlyn. Pred slnkom môžete ujsť aj priamo do neho, konajú sa v ňom totiž verejné prehliadky," povedal nám Marek.

„Máme babičku, ktorá žije našťastie na dedine. Vždy, keď začínajú takéto teploty sa akosi viac tešíme k nej. Taká dedina ponúka predsa viac tienistých prírodných plôch. Ak býva babička aj v poctivom hrubom dome, máte to vyhraté hneď dvakrát,“ vraví s úsmevom Trnavčanka Petra.

S horúčavami sa snaží bojovať aj vysokoškolák Martin. U neho jednoznačne vedie voda. Je však aj veľkým milovníkom jaskýň. "To viem zúžitkovať aj počas týchto teplôt. Určite odporúčam si urobiť výlet do niektorej z nich. Napríklad také Driny sú super. Okrem chladu si odnesiete aj super zážitok.“

„Trnavské okolie je doslovne posiate lesmi, ktoré vám prinesú dokonalú úľavu, od tohto počasia. Pritom sa netreba nejako extra namáhať a robiť nejaké náročné túry. Niekedy postačí vytiahnuť deku alebo si rovno na mieste zapiknikovať. S priateľom sme si takto zamilovali napríklad Skalný žľab v Smoleniciach, či lesnaté okolie Katarínky,“ prezradila našej redakcii Trnavčanka Lucia.

Jarka zasa hľadá úľavu pred vysokými teplotami v trnavských či v okolitých parkoch. „V parkoch je dostatok stromov, takže človek môže byť v tieni. A býva tam aj o čosi chladnejšie. Najviac sa mi páči v našej promenáde, tam sa okrem dobrého vzduchu aj veľmi dobre číta. Mimo Trnavy navštevujem v horúcom počasí aj napríklad park v Dolnej Krupej," prezradila nám.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM