Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania, nenechajte si ich ujsť: 12 akcií, na ktoré radíme zájsť

Nenechajte si ujsť parádne akcie v Trnave a okolí. Prvé lákadlá si budete môcť rozbaliť už dnes v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, nenechajte si ich ujsť: 12 akcií, na ktoré radíme zájsť
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mikuláš v Trnave

5. decembra o 17.15, na Námestí sv. Mikuláša, Trnava

Na Námestí sv. Mikuláša bude veselo. Nenechajte si ujsť príchod Mikuláša, ktorého budú sprevádzať deti zo speváckeho zboru Tulipán. Zážitok sa umocní rozsvietením námestia pred Bazilikou sv. Mikuláša.

MIRO JAROŠ s kapelou

5. decembra o 18.00, na Trojičné námestie, Trnava

Na Trojičnom námestí sa uskutoční koncert pre malých i veľkých Trnavčanov. Vychutnajte si hudobné vystúpenie Mira Jaroša s kapelou už o 18.00 hodine na známom námestí.

Mikulášsky večierok TRUNI

6. decembra od 17.00 do 23.00, Trnavská univerzita v Trnave, Hornopotočná 23, Trnava

Chystá sa lákavý večierok. Podľa slov organizátorov tejto akcie, minuloročný mikulášsky večierok mal skvelý úspech a množstvo pozitívnych reakcií. Návštevníci sa môžu tešiť na hudobný sprievod, chill-out zónu, nefalšované vianočné medovníky, kapustnicu a mnoho ďalšieho, čo neodmysliteľne patrí k Vianociam.

Vianočné trhy v škole

6. decembra od 09.00 do 16.00, SOŠPaSV, Zavarská 9, Trnava

Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave, pripravila akciu s názvom Vianočné trhy SOŠPaSV 2017. Podľa slov organizátorov sa môžete tešiť na vianočné dobroty, remeselné výrobky, vianočné ozdoby, domáce mliečne výrobky a vianočne dekorácie. Vianočné trhy potešia aj domácich štvornohých miláčikov. Celým dňom bude sprevádzať Mikuláš. Návštevníci sa môžu tešiť aj na tombolu.

Zlatý kľučik

6. decembra 10.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave (veľká sála), Trojičné námestie 2, Trnava

Alexej Tolstoj kedysi dávno čítal Pinocchia od talianskeho autora C. Collodiho, no knihu niekde stratil. Príbehy, ktoré si pamätal, rozprával deťom a postupne si začal vymýšľať aj svoje. A tak vznikla rozprávková kniha Zlatý kľúčik. Starcovi Carlovi sa dostane do rúk čarovné poleno, z ktorého vyreže bábku – Buratina. Buratino je drzá a neposedná nátura. Vie byť aj milý, ale aj neposlušný. Otec Carlo mu kúpi za posledné peniaze Šlabikár, no Buratino – nezbedník nielenže nejde do školy, ale aj Šlabikár predá, len aby sa dostal do Cirkusu na bábkové divadlo. A tu začínajú jeho podivuhodné dobrodružstvá

Pamiatky Trnavy a Trnavského kraja

7. decembra od 13.00, na radnici, Hlavná 1, Trnava

Mesto pripravilo zaujímavé prednášky nielen pre milovníkov Malého Ríma. Počas nich sa poslucháči dozvedia napríklad o najnovších výskumoch, ale aj o množstve zaujímavých faktov. Vychutnajte si naše mesto ale aj okolie pod vedením odborníkov.

  • 13.00 hod. prezentácia účastníkov
  • 13.15 hod. Bývalý záhradný pavilón na Streleckej ulici v Trnave
  • 13.45 hod. Problematika mariánskych stĺpov v Trnave a nové poznatky o zaniknutom súsoší Immaculaty na Univerzitnom námestí –14.15 hod. Archeologický a architektonicko-historický výskum Dolnej brány v Trnave
  • 14.45 hod. Nový poklad stredovekých mincí z okolia Trnavy
  • 15.05 hod. Prestávka
  • 16.05 hod. Unikátne zastropenie lode Kostola sv. Martina v Hrnčiarovciach nad Parnou v období ranej gotiky
  • 16.35 hod. Kostol sv. Martina v Banke – výsledky archeologického a architektonicko-historického výskumu
  • 17.10 hod. Zaniknuté fortifikácie leopoldovskej pevnosti
  • 17.40 hod. Tri najstaršie fázy reformovaného kostola v Šamoríne
  • 18.10 hod. Diskusia, ukončenie seminára

Operné hviezdy a hostia

10. december o 20.00, kostole sv. Jakuba, Trnava

Vychutnajte si pravú vianočnú atmosféru v kostole sv. Jakuba. Už teraz, počas adventu, prebieha program s názvom Štyri adventné koncerty. Ako už názov napovedá, v obľúbenom trnavskom chráme sa predstavia štyri vystúpenia. Prvé vystúpenie s názvom Spevácky zbor Lúčnica, ste si mohli vychutnať 2. decembra v tamojšom chráme. V nedeľu, 10. decembra si budete môcť vychutnať druhý koncert – spevácke vystúpenie s názvom Operné hviezdy a hostia.

Ľubica Vargicová – soprán, Filip Tůma – barytón, Bratislavský chlapčenský zbor – diriguje Magdaléna Rovňáková a Gabriel Rovňák,Dana Hajóssy – klavír, vstupné: 12€.

Predstavenie: O múdrej princeznej

10. decembra, o 15.00 a 17.00 , Trnavská radnica

Súčasťou Adventných trhov je aj novinka pre najmenších a to v podobe programu s názvom Rozprávky divadla Dvor zázrakov. Každú nedeľu sa predstaví na radnici (v západnom krídle) hraná rozprávka. V túto nedeľu potešia všetky zvedavé očká rozprávka o múdrej princeznej. Vstupné: 2€.

Adventné trhy

Do 23. decembra, viacero trnavských lokalít

Adventné trhy v našom meste odštartovali. Lákavé trhy si však môžete dopriať aj počas tohto týždňa. Okrem kultúrneho programu aj rozvoniavajúcich palaciniek, si budete môcť dopriať klobásky ale aj horúce varené víno, punč, medovinu, či napríklad pečené gaštany. Pravú vianočnú atmosféru zažijete na Trojičnom námestí, Hviezdoslavovej (pred budovou Slovenskej pošty), Štefánikovej (po Mestskú vežu), Hlavnej a Trhovej ulici. Kultúrne podujatia sa odohrajú na Trojičnom námestí a na Hlavnej ulici.

Tradičné Piešťanské Vianočné Trhy 2017

Do 31. decembra, Námestie slobody – pešia zóna, Piešťany

Pravú vianočnú náladu si môžete vychutnať aj v Piešťanoch. Trhy potešia milovníkov dobrého jedla, vianočnej atmosféry ale aj nadšencov kultúrneho programu. Tradičné Piešťanské Vianočné Trhy 2017 si budete môcť vychutnať do 31. decembra.

Mestská veža s lampášom

10. decembra o 17.00 a 18.30 v mestskej veži

Aj tento rok mesto pripravilo obľúbený výstup až na vrchol veže a to za svetla lampášov. Vychutnajte si vianočnú Trnavu ako na dlani. Okrem vianočne rozžiarenej Trnavy si budete môcť vychutnať sprievodcu v historickom kostýme, ktorý návštevníkom rozpovie dávne príbehy a legendy.

Vianočný koncert ART MUSIC ORCHESTRA

10. decembra, o 16. 00, Kostol Najsvätejšej Trojice, Chtelnica

Zažiť pravú vianočnú atmosféru budete môcť aj v Chtelnici. Uskutoční sa tu vianočný koncert, ktorý poteší všetkých milovníkov klasickej tvorby vo vianočnom šate. Cena vstupenky: 5 euro. Viac informácií na tamojšom obecnom úrade: 033/77 19 176.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM