Webnoviny - Futbal

Trnavčania pred odvetou veria v postup cez Tiranu

Futbalisti FC Spartak Trnava remizovali v štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 na ihrisku albánskeho tímu KF Tirana 0:0.

(WEBNOVINY) – Pred budúcotýždňovou odvetou v Trnave (vo štvrtok 21. júla s úvodným výkopom o 19.00 h) sú šance na postup otvorené.

„Bol to veľmi náročný zápas vo vysokom tempe. S trochou šťastia sme mohli aj zvíťaziť. Tomaček išiel sám na bránku, ale netrafil ju. Na druhej strane, mohli sme aj inkasovať, súper mal tiež jednu čistú gólovú príležitosť. Som spokojný s tým, že v odvete máme o čo hrať, lepšie by však bolo, keby sme zvíťazili 1:0. Miro Karhan s Markom Kaščákom utvorili v stredovej formácii veľmi silnú dvojicu, odohrali dobrý zápas. Tešíme sa na odvetu, pred ktorou je všetko otvorené,“ povedal bezprostredne po zápase pre agentúru SITA český kouč Trnavčanov Pavel Hoftych.

Od úvodu bolo zrejmé, že hráči oboch mužstiev si uvedomujú dôležitosť tohto zápasu, futbalisti KF Tirana v plnom rozsahu pociťovali imperatív pohárovej matematiky o domácom góle. Spartakovci však vyvinuli maximálnu snahu nepustiť domácich do vyložených príležitostí, čo sa im aj podarilo. Trnavčania mohli prelomiť gólové mlčanie večera, no Karhan, Tomaček či Procházka neuspeli.

Musíme hrať do nohy, pretože keď majú loptu, vedia, čo s ňou. Popri technických schopnostiach sú na tom dobre aj fyzicky. Bude nutné tlačiť, búšiť a napádať, myslím si, že obranu majú slabšiu.stredo­poliar Spartaka Trnava Roman Procházka

Hoftych: „Z našej strany to bol veľmi slušný zápas“

„Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom sa vyskytlo málo gólových príležitostí. Škoda, že sme nevyužili naše šance, no na druhej strane sme súpera k ničomu nepustili. Myslím si, že 0:0 je výsledok, cez ktorý sa dá postúpiť. Uvedomujeme si, že nás v domácom prostredí čaká ťažký duel. Albánci sú dobre technicky vybavení, my však máme lepšie mužstvo,“ uviedol stredopoliar Roman Procházka, ktorý zároveň naznačil možný recept na nebezpečnú Tiranu: „Musíme hrať do nohy, pretože keď majú loptu, vedia, čo s ňou. Popri technických schopnostiach sú na tom dobre aj fyzicky. Bude nutné tlačiť, búšiť a napádať, myslím si, že obranu majú slabšiu. Verím, že doma gól dáme, máme na to schopných útočníkov.“

Ako naznačil Pavel Hoftych, jednou z opôr Trnavčanov bol na horúcej albánskej pôde skúsený navrátilec do „slovenského Ríma“ Miroslav Karhan. „Z našej strany to bol veľmi slušný zápas, náš prejav mal hlavu aj pätu. Držali sme sa taktických pokynov a vedeli sme, čo chceme hrať. Výsledok 0:0 vie byť zradný, no náš ciel bol mať ešte o čo hrať v odvete a šance sú stále 50:50,“ uviedol rekordér v počte štartov v slovenskej reprezentácii.

„Som rád, že som mohol po dlhšom čase odohrať plných 90 minút. Na zápas som sa tešil a myslím si, že to z mojej strany nebolo na ihrisku najhoršie a ešte sa to bude zlepšovať,“ doplnil svoje hodnotenie M. Karhan.

Trnavský obranca Ľuboš Hanzel okrem iného poukázal ani na zložité podmienky v albánskej metropole: „Duel sa odohrával vo veľkom teple, ale myslím si, že ľudia sa mali na čo pozerať. Boli sme zodpovední v defenzíve, snažili sme sa konštruktívne odoberať loptu a domáci sa v podstate dostali iba do jednej pološance. Sme spokojní, ale mohlo to byť ešte lepšie, pokiaľ by sme skórovali. Doma si určite vytvoríme príležitosti a keď budeme pevní v defenzíve, malo by to byť v poriadku.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM