Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania sa varia vo vlastnej šťave: Takéto cifry nafotili na teplomeroch!

Horúco doslova ako v pekle. Aj Trnavu zasiahli veľké horúčavy. Pozrite, aké hodnoty ukazovali dnes teplomery Trnavčanov.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania sa varia vo vlastnej šťave: Takéto cifry nafotili na teplomeroch!
6
Galéria

Veľké horúčavy zasiahli v týchto dňoch aj Trnavu. Ľudia sa tak aj v našom meste doslova potia vo vlastnej šťave. Za všetko hovoria pohľady na ortute teplomerov.

A každý zvláda tieto teploty inak. „V bytovke je to hotové peklo. Otvoríte ráno okno a zistíte, že slnko hneď praží ako besné a ani nefúka. Okolo obeda to isté… Nechutí mi jesť a ani nemám záujem niečo robiť. Doslova sa potím vo vlastnej šťave,“ hovorí seniorka Ivana, ktorej teplomer ukazoval vnútri v izbe pozaťahovanej žalúziami už predpoludním 31 °C.

"Je to hic. Milujem leto, slnko, ale toto, čo je teraz, je už príliš aj na mňa. Najradšej by som sa presťahoval načas do mrazáku. Zvažoval som ísť aj na kupko, ale pri predstave ako zabuchnem dvere a kráčam cestou po prehriatych chodníkoch, ma hneď zájde chuť,“ posťažoval sa nám so smiechom stredoškolák Adam, ktorý sa doma osviežuje po svojom, pri televízore s nohami vo vaničke.

"Dnes na obed som musela neplánovane vybehnúť do obchodu a počasie mi dalo riadnu facku. Doma mám o čosi chladnejšie, ale i tak sa potím… Ráno som mala v izbách príjemnú teplotu, ktorá mi vydržala až do obeda, pretože som okolo šiestej poriadne vyvetrala všetky izby a potom som okná už vôbec neotvárala. Pár hodín to vydržalo, teraz začína opäť peklo,“ prezradila nám mladá trnavská mamička.

Svoje si počas tohto počasia užívajú aj vodiči. „Či nastúpite do auta ešte ráno, okolo obeda, či poobede, je to skoro jedno. Už niečo po ôsmej ráno ma v ňom čakalo 28°C, to však bola ešte príjemná teplota. Do auta som sa musel vrátiť tesne pred desiatou a vo vozidle som nameral už 30 stupňov. Pre mňa ani klíma nie je spásou, odkedy ju naplno využívam v tomto počasí, som neustále chorý,“ posťažoval sa Peter.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť, aké rôzne hodnoty dnes ukázali teplomery Trnavčanov.

Teploty v Trnave siahajú riadne vysoko: Toľkoto ľudia namerali na teplomeroch!
6
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM