Tlačové správy

Trnavčania: Spoznajte najoceňovanejšie pivo na Slovensku!

Dostala sa už do vášho mesta horúca pivná novina? Na súťaži Slovenská pivná korunka 2016 udeľovali ocenenia pre najlepšie pivá a Zlatý Bažant ich získal až osem. Domáca pivná stálica bodovala vo všetkých prihlásených kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania: Spoznajte najoceňovanejšie pivo na Slovensku!
Zdroj: AMI Communications Slovakia

Jubilejný desiaty ročník prestížnej degustačnej súťaže sa tak niesol jednoznačne v znamení Zlatého Bažanta. Vlajková loď z Hurbanova sa v konkurencii rekordných 152 pív z 29 slovenských pivovarov stala jednoznačne najúspešnejším pivom, a zisk ôsmich koruniek je pre značku zároveň najväčšou „žatvou“ ocenení v doterajšej histórii súťaže.

O najlepších slovenských pivách rozhodla v tomto ročníku súťaže dvojdňová anonymná degustácia 32 profesionálnych pivných expertov, ktorá sa uskutočnila v Bratislave začiatkom mája 2016. Zlatú pivnú korunku v najprestížnejšej a pre pivárov referenčnej kategórii svetlých filtrovaných pív so stupňovitosťou do 12% experti udelili pivu Zlatý Bažant 12%, ktoré sa tak stalo najlepšou slovenskou „dvanástkou“. Medzi svetlými filtrovanými desaťstupňovými pivami získal Zlatý Bažant 10% Striebornú pivnú korunku, a ďalšie striebro získal Zlatý Bažant Tmavý v kategórii tmavých a polotmavých filtrovaných pív.

Zlatý Bažant jednoznačne vynikal aj medzi radlermi a nealkoholickými pivami – v troch kategóriách získal až 5 ocenení na najvyšších priečkach. V kategórii alkoholických radlerov získal Zlatú pivnú korunku Zlatý Bažant Radler Citrón a Striebornú pivnú korunku Zlatý Bažant Radler Citrón-Baza-Mäta. Medzi nealkoholickými radlermi bodoval obľúbený Zlatý Bažant Radler 0.0% – citrónovú príchuť degustátori zaradili na striebornú priečku, a príchuť Citrón-Baza-Mäta ocenili bronzovou korunkou. V kategórii nealkoholických pív získal Zlatý Bažant Nealko bronzové ocenenie.

Ocenenie v mene značky Zlatý Bažant a všetkých majstrov pivovarníkov z Hurbanova na prevzal generálny riaditeľ spoločnosti HEINEKEN Slovensko Odin Goedhart: „Je pre mňa nesmiernou cťou stáť pri historicky najväčšom úspechu našej vlajkovej lode na prestížnej súťaži Slovenská pivná korunka. Úspechy, ktoré so Zlatým Bažantom v poslednom období dosahujeme, sú jednoznačným dôkazom, že v pivovare Hurbanovo ideme správnou cestou. Konzumentom ponúkame najvyššiu kvalitu zo slovenských surovín, ktorá spolu s inováciami a pestrosťou portfólia nemá medzi slovenskými pivami konkurenciu. Som hrdý, že prívlastok najlepšie slovenské pivo, ktorý pivu Zlatý Bažant dlhodobo prisudzujú konzumenti v spotrebiteľských prieskumoch, dnes jednoznačne potvrdili aj pivní experti a degustátori.“

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: AMI Communications Slovakia
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM