Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania, urobte si plány na tento týždeň: Lákavé podujatia v Trnave a okolí

Neviete, kam skočiť cez týždeň? Možno vám poradí náš redakčný výber. Na svoje si prídu naši najmenší, milovníci behu, zábavy, histórie, koncertov a oveľa viac.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, urobte si plány na tento týždeň: Lákavé podujatia v Trnave a okolí
Zdroj: TASR

Víla Ella a zvieratká

24. apríla od 17. 30 hod., Dom kultúry Modranka, Trnava

Počas týždňa si na svoje prídu aj naši najmenší. Víla Ella prichádza z rozprávkovej ríše snov menom Papillónia a rozhodla sa potešiť všetky slniečka najnovším detským predstavením z muzikálovej rozprávky pre chlapcov aj dievčatká. V pútavom hodinovom programe plnom chytľavých melodických pesničiek o zvieratkách si môžu deti zaspievať a zatancovať s vílou Ellou a zažijú kopec zábavy.

FREJM 2018

25. – 26. apríla, od 09.30 do 20.30 hod., FMK UCM v Trnave, Nám. J. Herdu, Trnava

Máte radi film? Odskočte si na študentský festival FREJM, ktorý sa orientuje na filmovú a audiovizuálnu tvorbu študentov. Ako informujú organizátori akcie, okrem súťažnej prehliadky filmovej tvorby študentov FMK UCM v Trnave bude program festivalu obsahovať aj rôzne prednášky z filmového a audiovizuálneho prostredia, workshopy, filmy z archívov a omnoho viac.

Industriálna Trnava – Industriál „za mestom“

26. apríla od 19.00 do 20.30 hod., Malý Berlín, Štefánikova, Trna­va

Siedma prednáška o „trnavskom industriále“ a jeho architektúre tentokrát vybehne za hranice mesta, do jeho blízkeho okolia. Prednášať bude opäť architekt a jeden zo zakladateľov projektu Čierne diery, Miroslav Beňák. Rozprávanie bude smerovať hlavne do malokarpatského údolia pri Horných Orešanoch, kde v minulosti gróf Jozef Pállfy založil chemickú továreň.

Libido

27. apríla od 19.30 do 22.00 hod., pivnica kaštiela, Chtelnica

Obec Chtelnica, OZ Naša Chtelnica a Klub Labuže pozývajú na hudobný nárez. Vychutnajte si divokú rock & rollovú párty v pivnici Chtelnického kaštieľa, kde sa zahrá od Beatles cez Elvisa až po Rage against the machine. Vstupenky je možné zakúpiť na OÚ Chtelnica alebo na mieste podujatia.

Beh oslobodenia

28. apríla pri Obecnom úrade v Chtelnici

Milujete beh? Tak potom si odbehnite do Chtelnice na športové podujatie s názvom Beh oslobodenia. O 10.00 hod. odštartujú dospelí pri Obecnom úrade v Chtelnici a tzv. rámcové kategórie žiactva sa začnú o 9.00 hod. Ako uvádzajú organizátori akcie, prihlášky sa vopred nevyžadujú. Pripravené budú aj lákavé ceny aj tombola. Štartový vklad 2 eurá (platia iba dospelí).

Zdobenie nápisu

28. apríla od 10.00 hod., korzo, Trnava

Korzo bude opäť krajšie! Umelci budú zdobiť 9-metrový tohtoročný hashtag mesta. Zrod nového diela si môžete vychutnať z pohodlného sedenia. Nenechajte si ujsť túto udalosť.

Szidi Tobias & Band

28. apríla od 19.00 hod., v Synagóge – Centre súčasného umenia

Vychutnajte si podmanivé tóny ale aj nezameniteľný hlas herečky a speváčky Szidi Tobias na koncerte Szidi Tobias & Band, ktorý sa uskutoční v Malom Ríme.

Szidi Tobias vystúpi s komornou zostavou v zložení:

  • Milan Vyskočáni – klávesy, gitara, spev
  • Andrej Gál – violončelo
  • Viliam Majer – akordeón

Trnavská hudobná jar

29. apríl od o 19.00 hod., Koncertná sieň Marianum, Trnava

Na svoje si prídu počas týždňa aj milovníci klasickej tvorby. V Trnave zaznie lákavý koncert. Poslucháčom sa predstaví podujatie Trnavská hudobná jar 2018 – Grand Piano Recital.

  • Eugen Indjic / Paríž
  • R. Schmumann, F. Chopin

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM