Erik Bojničan Krimi

Trnavčanovi (29) hrozí až 10 rokov za mrežami: Je podozrivý z lúpeže a piatich krádeží

Policajti podľa ich slov vypátrali podozrivého z viacerých trestných činov. Trnavčan (29) podľa mužov zákona, skončil vo väzbe a hrozí mu väzenie.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčanovi (29) hrozí až 10 rokov za mrežami: Je podozrivý z lúpeže a piatich krádeží
3
Galéria
Zdroj: TASR

Trnavskí kriminalisti, podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martiny Kredatusovej vypátrali muža, ktorý je podozrivý z lúpeže a piatich krádeží vlámaním. 29 ročný, v minulosti už trestaný muž z Trnavy, skončil podľa polície napokon vo väzbe.

Obvinený je podľa mužov zákona zo zločinu lúpeže, ktorého sa mal dopustiť 3. februára vo večerných hodinách. „V Trnave na Okružnej ulici pristúpil zozadu k telefonujúcej žene. Z ruky jej vytrhol mobil a zároveň strhol aj kabelku, ktorú mala prevesenú cez rameno a krížom cez telo. O kabelku spolu zápasili, no pri silnejšom trhnutí páchateľom stratila rovnováhu a spadla na zem. 47 ročná žena utrpela pomliaždeniny a bola jednorazovo ošetrená,“ informovala Kredatusová, podľa ktorej slov lúpežou jej vznikla škoda 100 Eur.

Od 6. februára do 15. februára mal obvinený podľa policajtov spáchať ďalšie skutky. „Vyšetrovateľ ho obvinil z piatich zločinov krádeží vlámaním. Ku všetkým došlo v meste Trnava. Vlámal sa do baru, odkiaľ ukradol rôzne cigarety a pochutiny a tiež hotovosť 200 Eur. Nasledujúci deň sa vlámal do pohostinstva na Prednádraží. Odtiaľ vzal elektroniku v hodnote 500 Eur,“ ozrejmila policajná hovorkyňa s tým, že o týždeň neskôr sa obvinený vlámal do predajne na Paulínskej ulici a odcudzil hotovosť 500 Eur.

Na Paulínsku sa podľa mužov zákona vrátil aj nasledujúci deň. „Okolo 04.30 h sa vlámal do predajne s oblečením a majiteľom ukradol pokladničku a notebook. Prázdnu pokladničku zahodil a notebook si uložil do blízkych kríkov,“ uviedla ďalej M. Kredatusová s tým, že notebook plánoval predať, no prv než stačil zrealizovať obchod, notebook poškodil a tak ho napokon zahodil. Asi po pol hodine od tohto vlámania sa podľa policajtov dostal do predajne na Dolných Baštách, odkiaľ ukradol darčekové predmety v hodnote asi 470 Eur.

„Lúpežou a piatimi krádežami vlámaním spôsobil obvinený Trnavčan majiteľom škodu za približne 2600 Eur. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže a zločinov krádeže. Na základe príkazu súdu ho policajná hliadka eskortovala do väzby,“ dodala policajná hovorkyňa, podľa ktorej v prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Titulné foto: ilustračné

FOTO: Policajti vypátrali podozrivého z viacerých trestných činov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM