Dominika Handzušová Šport

Trnavská bežecká trilógia: Začnite nový rok aktívne

Chcete si aj počas sviatkov zašportovať a vybehať vianočné dobroty? Zapojte sa do tradičnej Trnavskej bežeckej trilógie. Pozrite sa, aké behy sú pripravené na tento ročník.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská bežecká trilógia: Začnite nový rok aktívne
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavská bežecká trilógia pozýva viac i menej aktívnych bežcov vyšliapnuť do Nového roka správnou nohou a rovno behom. Už tradičná akcia zahŕňa tri samostatné podujatia. Výsledné poradie sa určí na základe súčtu umiestnení v jednotlivých kolách po aplikácii vekového koeficientu podľa WMA.

Zimný beh zdravia

Trať 35. ročníka v dĺžke 3,2 km alebo 9,6 km (započíta sa do trilógie) sa beží v piatok 26. decembra od 11:00 hod., resp. 11:30 hod. v športovom areáli AŠK Slávia Trnava.

Trnavský novoročný beh – Memoriál Ladislava Kmeča

Trať 28. ročníka v dĺžke 8 km v hlavnej kategórii (započíta sa do trilógie) sa beží 1. januára od 14:00 hod. Ďalej bude delená na kategórie mužov (do 39, 40–49, 50–59 a nad 60 rokov) a žien (do 39, nad 40 rokov). Žiaci bežia trať v dĺžke 1238 m, ktorá pripomína rok udelenia výsad slobodného kráľovského mesta uhorským kráľom Belom IV. Žiacka kategória štartuje už o 13:45 hod.

Trojkráľová šestka

Trať 16. ročníka v dĺžke 6,4 km sa beží 6. januára od 11:00 hod. Kategória je jediná bez rozdielu a výsledky budú započítané do Trnavskej bežeckej trilógie. Jej obhajcami sú Romana Komarňanska a Marián Almáši.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM