Futbal

Trnavská City Arena oslávi prvé narodeniny: Splní aj svoj sľub!

Trnavský štadión Antona Malatinského oslávi svoje prvé narodeniny. Stane sa tak už o pár dní. A City Arena splní aj svoj sľub.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská City Arena oslávi prvé narodeniny: Splní aj svoj sľub!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavský štadión Antona Malatinského – City Arena oslávi v piatok 19. augusta svoje prvé narodeniny. Oslavy sa začnú už o 18.00 h na pešej zóne na rohu Športovej ulice a Dolných Bášt odhalením takmer dva a polmetrovej bronzovej sochy Antona Malatinského, bývalého hráča a trénera futbalistov miestneho klubu FC Spartak, ktorý s ním získal tri tituly majstra Československa v rokoch 1968, 1972 a 1973. Autorom diela je Pavol Dubina.

Ako informoval v tlačovej správe Ľudovít Tóth, umelecké dielo bude odhalené pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja a FC Spartak Trnava. „V rovnaký deň o 20.00 h splní CITY ARENA svoj sľub o tom, že štadión nebude slúžiť iba športu. Trnava totiž privíta päťnásobného „Slávika“ – legendárnu českú rockovú kapelu Olympic. Počet lístkov je z dôvodov lepšej akustiky, bezpečnosti a ochrany trávnika obmedzený," ďalej uvádza v tlačovej správe.

Nový trnavský futbalový štadión, ktorý investor City-Arena, a.s. po kolaudácii odovzdal do majetku mesta Trnava, bol slávnostne otvorený v sobotu 22. augusta 2015. Štadión je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA s kapacitou takmer 19.000 miest (v závislosti od typu zápasu). Súčasťou areálu je dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory, hotel a obchodné centrum s multikinom. Celý komplex spĺňa štandardy moderných stavieb vrátane ekologických technológií a energetickej úspornosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM