Monika Hanigovská Rôzne

Stredoveká prešovačka v Trnave: Zoznámte sa s tohtoročnou novinkou

Tohtoročnú vinársku sezónu v Trnave oficiálne otvorí v posledný prázdninový víkend tradičná Stredoveká prešovačka.

Ilustračný obrázok k článku Stredoveká prešovačka v Trnave: Zoznámte sa s tohtoročnou novinkou
Zdroj: TASR

Počas jedného večera si tak mesto pripomenie svoju slávnu históriu spojenú s vínom a jeho výrobou. Už štvrtý ročník tohto podujatia sa začne v piatok 2. septembra o 17.00 na nádvorí Trnavskej radnice a do mesta opäť prinesie atmosféru dávnych čias, kedy bola Trnava významným vinárskym a vinohradníckym centrom.

„Pre domácich aj návštevníkov Trnavy sme si na začiatok septembra pripravili otvorenie vinárskej sezóny tradičným podujatím Stredoveká prešovačka,„ hovorí Michaela Potočárová, riaditeľka OOCR Trnava Tourism. Tú pravú atmosféru tam navodí historická skupina, ktorá stredoveký život predvedie pomocou hraných dobových scénok. „Mladé dievčiny budú bosými nohami šliapať hrozno, mladíci ho budú prešovať a návštevníci tak budú môcť ochutnať hroznový mušt priamo z prešu. Predvedú sa aj hudobníci a stredovekí šľachtici, ktorí návštevníkom ukážu, ako správne osláviť začiatok sezóny,“ dodáva Michaela Potočárová.

Na nádvorí radnice sa ako za čias stredoveku bude ochutnávať víno z tunajších vinárstiev. Tohtoročnou novinkou bude ochutnávka najstaršieho slovanského nápoja – medoviny, vrátane Medoviny barrique z Dolnej Krupej, ktorá získala ocenenie „Najlepšia medovina na svete“. Podujatie prepojí slávu z čias stredoveku s tou súčasnou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM