Dominika Handzušová Futbal

Trnavskí futbalisti v Košiciach nestrelili gól: Z východu odchádzajú naprázdno

V sviatočnej predohrávke každý chvíľku ťahal pílku. Viac šancí malo na kopačkách domáce MFK, napokon však padol iba jeden gól.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí futbalisti v Košiciach nestrelili gól: Z východu odchádzajú naprázdno
Zdroj: TASR

Obidve mužstvá začali súboj veľmi opatrne. V snahe neurobiť žiadnu chybu sa v prvej štvrťhodine hralo väčšinou od šestnástky po šestnástku.

Viac šancí na strane Košíc

Úvodnú gólovú šancu si vypracovali domáci. V 19. minúte sa po ľavej strane predral do pokutového územia Pačinda a z jeho centra Diaby hlavou trafil len do rúk brankára Kelavu. O tri minúty neskôr na druhej strane Vlasko z priameho kopu mieril vedľa. V 26. minúte mali Košičania druhú veľkú šancu, keď sa v pokutovom území dostal k lopte voľný Dimun, ale jeho strelu zrazili brániaci hráči Trnavy späť do hry. Po polhodine sa prezentoval hosťujúci Kleber. Vypálil z hranice šestnástky, ale lopta smerovala len tesne vedľa ľavej žrde Tofiloskeho brány. Košice si následne vypracovali päť gólových šancí, ale ani jedna z nich neskončila v bráne hostí.

Aktivitu pribrzdil gól

Po zmene strán začala Trnava aktívnejšie. V 51. minúte bola aj blízko ku gólu, ale Vlasko netrafil odkrytú časť domácej brány. Čo sa nepodarilo hosťom, dokázali o dve minúty neskôr Košice. Po pravej strane vnikol do pokutového územia Viazanko a strelou k žrdi otvoril skóre – 1:0. V 59. minúte mohol ten istý hráč pridať aj druhý gól, ale brankár Kelava jeho strelu vyrazil. Až potom prevzali iniciatívu aktívnejší hostia a neustále sa tlačili do pokutového územia domácich. V 82. minúte mal vyloženú šancu Vyskočil, ale hlavou netrafil dobre loptu, ktorá napokon skončila v aute. V závere sa domáci už iba sústredili na defenzívu a tesný náskok ubránili.

Nedokázali sa dostať do tempa

Marek Fabuľa, tréner Košíc: „Som rád, že za taký krátky čas sme sa dokázali pripraviť na Trnavu. Vypracovali sme si viac šancí, ale chýbal nám väčšej pokoj pri zakončení. Teší nás, že duel skončil priaznivo pre náš tím.“

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Chceli sme z Košíc odísť aspoň s bodom, ale keďže sme nedali gól, odchádzame naprázdno. Chlapcom som prízvukoval, aby sa nenechali vyprovokovať od niektorých domácich hráčov a aby zbytočne nediskutovali s rozhodcom. Keďže Košice v druhom polčase často kúskovali hru, nedokázali sme sa dostať do tempa.“

MFK Košice – Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Gól: 53. Viazanko. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Žebík, Šinglár, Djordjevič – Cleber, Vlasko, Sláder, Vyskočil, 1560 divákov

MFK: Tofiloski – Mikuláš Tóth, Huk, Žebík, Djordjevič – Šinglár – Viazanko (88. Kubík), Dimun, Pačinda, Haskič (76. Pavúk) – Diaby (90.+2 Gál)

Spartak: Kelava – Martin Tóth (53. Hlinka), Nikolič, Greššák, Čonka – Janečka, Casado, Sabo, Cleber (57. Vojtuš) – Vlasko, Sládek (64. Vyskočil)

Spartak odišiel z Košíc bez gólu i bez bodu
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM