Dominika Handzušová Rôzne

Trnavskí hasiči bojovali s Trnavčanmi: Zo súťaže doniesli dva bronzové poháre

Zaujímavá súťaž spojila mestá a obce s rovnakým názovom. Tento rok sa uskutočnil dvadsiaty ročník Medzinárodnej požiarnej súťaže o pohár primátora mesta Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí hasiči bojovali s Trnavčanmi: Zo súťaže doniesli dva bronzové poháre
Foto: Slávka Kellová

Dobrovoľní hasiči v Trnave už dvadsať rokov súťažia s hasičmi v rovnomenných obciach: Trnava pri Laborci, Trnava pri Zlíne a Trnava pri Třebíči. Súťaž tak združuje všetkých trnavských dobrovoľných hasičov na jednom mieste. Vytvára zároveň priestor na vzájomnú výmenu skúseností, vedomostí a na stretnutie dlhoročných priateľov.

Jubilejný ročník v slávnostnom duchu

20. ročník hostila Trnava pri Třebíči, ktorá v deň konania oslávila 110. výročie založenia Dobrovoľného hasičského zboru. Po súťaži preto nechýbali oslavy. Pred hasičskou zbrojnicou pri soche sv. Floriána nechali posvätiť slávnostné zástavy Trnavy pri Třebíči a mesta Trnava. Následne sa uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov. Celkové poradie družstiev sa určuje po sčítaní bodov dvoch disciplín. Hasiči súťažia v štafete na 400 metrov a v požiarnom útoku.

Dva bronzy a zemiakové umiestnenie

Celkovým víťazom súťaže sa stalo domáce družstvo Trnavy pri Třebíči. Družstvo mesta Trnava si domov odviezlo dva poháre – za tretie miesto v štafete a tretie miesto za požiarny útok. Celkovo to však stačilo len na štvrté miesto. „Vzhľadom na mimoriadne krátke tréningové obdobie pred súťažou sme s výkonom našich zverencov vcelku spokojní. Máme rok na to, aby sme naše výkony zlepšili,“ skonštatovali veliteľ Hasičského zboru mesta Trnavy Jozef Haraga a predseda DHZ Miroslav Šuga, ktorí pripravovali súťažné družstvo na súťaž.

Družstvo mesta Trnavy: Michal Sršeň (veliteľ družstva), Dušan Tríska, Daniel Haraga, Marek Jurina, Michal Markotán, Rastislav Sasko, Dávid Otajovič, Michal Šarvajc a Tomáš Ušák

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM