Dominika Handzušová Hokej

Trnavskí hokejisti priznávajú, aj nás pohltí hokejová horúčka: TAKTO si vychutnáme zápasy

Hokejové majstrovstvá budú sledovať aj známe tváre hokejovej Trnavy. Boli sme zvedaví, ako plánujú fandiť, či pred televízorom pokrikujú a ako s nimi turnaj prežíva rodina.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí hokejisti priznávajú, aj nás pohltí hokejová horúčka: TAKTO si vychutnáme zápasy
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Hokejové majstrovstvá si nenechá ujsť asi žiaden hokejista. Mnohí sú pri nich nervózni, ďalší sa radi nechajú inšpirovať kreativitou najväčších hviezd. A ďalší ich berú len ako príjemný oddych.

Iný pohľad na hokej

Sledovať zápasy bude určite tréner dorastencov trnavského hokejového klubu Jozef Fabian. Pochádza zo Skalice a tak zápasy bude sledovať doma, alebo s kolegami v Trnave. „Naživo určite nie, nakoľko mi to pracovné povinnosti nedovolia. Sledovať budem okrem Slovákov aj všetky ostatné zápasy, ktoré mi pracovné vyťaženie dovolí,“ povedal lodivod tímu, ktorému sa v uplynulej sezóne podarilo postúpiť späť do najvyššej slovenskej súťaže.

Šampionát podľa neho sleduje trošku inak ako bežný fanúšik: „Všímam si viacej herné systémy, signály v presilových hrách, viac ma zaujímajú aj obranné činnosti. Jednoducho z pozície trénera ľadového hokeja je to trošku iný pohľad na hokej. Samozrejme, každý takýto zápas je pre mňa určitým spôsobom aj relax a odpočinok.“

Zaujímalo nás, či pred telkou pokrikuje, či dokonca nadáva, alebo len vzorne fandí. „Pokrikujem zriedka, nadávam častejšie a fandím stále,“ znela odpoveď trénera. „Manželka a rodina je už zvyknutá, že majstrovstvá sú pre mňa hokejové vianoce, takže sa obývačke vyhýbajú,“ prezradil Fabian.

Inšpirujú ho kreatívne akcie

Doma, alebo s kamarátmi na pivku, bude zápasy sledovať aj útočník so šikovnými rukami Dávid Schmidt. „Priamo do Čiech sa nechystám. Aj keď rád by som si pozrel Kanadu naživo,“ priznal trnavský hokejista, ktorý si v uplynulej sezóne vyskúšal aj extraligu.

Každý správny trnavský fanúšik dobre pozná jeho samostatné nájazdy. „Šmici“ sa necháva inšpirovať najlepšími: „Beriem to každopádne ako relax, ale rád si pozriem pekné akcie, poprípade kreatívne nájazdy, ktoré by som mohol vyskúšať ja sám.“

Na rozdiel od ďalších našich respondentov sa radí skôr k pokojnejším povahám. „Nezyvknem ani pokrikovať, ani nič podobné, ja si len tak v kľude pozriem, pokojne a bez zbytočných emócií. V prípade, že sedíme s kamarátmi, čo sú väčšinou hokejisti, tak sa pobavíme o niečom, ale to je všetko,“ povedal nám Schmidt.

Radšej hrá ako sleduje

Hokej hral odmalička vo všetkých vekových kategóriách, pričuchol dokonca i k reprezentácii. Rozhodol sa venovať vzdelaniu a vedeckej kariére, na hokej však nezanevrel. Bývalý trnavský obranca Marián Haršáni po skončení aktívnej kariéry zbiera cenné kovy z mestských líg v hokeji, in-line či hokejbale. „Pre mňa majstrovstvá nie sú príležitosťou naučiť sa niečo nové, čo sa týka pravidiel, tie skôr ja vysvetľujem spoludivákom. Beriem to skôr ako relax. Ja hokej radšej hrám ako sledujem,“ uviedol najlepší obranca Interligy uplynulej sezóny. Sledovať bude každý zápas Slovenska a najzaujímavejšie zápasy A skupiny. „Samozrejme si nenechám ujsť ani zápasy vo vyraďovacej fáze,“ povedal Haršáni.

Aj on patrí medzi pokojnejšie typy. Chladným ho nenecháva skôr iná vec. „Ja som väčšinou kľudný a ukľudňujem ostatných okolo mňa, keď sa rozčuľujú nad rozhodcami. Ale ako bývalý hokejista mám veľakrát chuť zobrať hokejku a skočiť na ľad,“ smeje sa Haršáni.

Obývačku vraj okupovať nemusí, pretože je na hokej naučená celá rodina. „U nás doma aj doma u mojej polovičky to pravidelne žije hokejom, keďže sme hokejové rodiny. Nikto nie je taký, kto by sa obývačke počas majstrovstiev vyhýbal.“

Čítajte tiež:
Užite si hokejové zápasy v skvelom kolektíve: Premietanie doplnia zaujímaví hostia!
Kompletné spravodajstvo, tabuľky a výsledkový servis z MS v hokeji 2015
Pár tipov pre nežné pohlavie, ako prežiť hokej bez ujmy na zdraví

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM