Monika Hanigovská Futbal

Trnavský obranca Čonka chodí o barlách: Hrať proti Senici nestihne

Smola neobišla trnavského obrancu Matúša Čonka. V boji proti Senici nenastúpi. O šancu na hru ho pripravilo nepríjemné zranenie.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský obranca Čonka chodí o barlách: Hrať proti Senici  nestihne
Zdroj: TASR

Ľavý obranca futbalistov Spartaka Trnava Matúš Čonka utrpel v jarnej ouvertúre najvyššej domácej súťaže proti Zlatým Moravciam (4:1) zranenie členka a v týchto dňoch chodí o barlách. Jeho štart v sobotnom domácom súboji 21. kola Fortuna ligy 2017/2018 proti poslednej Senici je podľa portálu trnavskyhlas.sk prakticky vylúčený.

Šesť minút pred koncom riadneho hracieho času zahrával ViOn rohový kop, Čonka išiel do súboja s Barišom a dopadol na zasnežený trávnik tak nešťastne, že mu vytočilo členok a v hre pre bolesti ďalej nemohol pokračovať.

Keďže Spartak už mal vyčerpané všetky tri striedania, musel dohrávať v desiatich. Hneď po zápase si zobral Čonku do opatere klubový zdravotný personál a výsledkom je, že hráč sa v utorok objavil v kabíne s barlami.

Musel by skackať na jednej nohe

„Mám barly, inak by som musel skákať na jednej nohe. Dobrá správa je, že röntgen potvrdil, že nemám v nohe nič zlomené,“ povedal pre trnavskyhlas.sk Čonka, ktorý nevidí ružovo ani svoj štart v poslednom kole základnej časti ligy na pôde Dunajskej Stredy (3. marca).

Nešťastie počas jubilejného zápasu

Proti Zlatým Moravciam nastúpil 27-ročný rodák z Košíc na jubilejný 100. zápas v drese Spartaka Trnava. „Vedel som, že je to môj jubilejný zápas, chvalabohu, že sme vyhrali, vstup do jarnej časti sa nám vydaril. Škoda len môjho zranenia. Dôležitý bol zodpovedný prístup každého nášho hráča na ihrisku a hlavne rýchly prvý gól, ktorý bol šťastný a nakopol nás. Na každom bola vidieť chuť hrať. Náskok sme zvýšili a po polhodine už bolo v podstate o víťazovi rozhodnuté. Budeme sa ďalej pozerať sami na seba, neprerátavať možné získané body a vynasnažíme sa vyhrať čo najviac zápasov, aby sme nemuseli čakať na zaváhania našich súperov,“ dodal Čonka.

Spartak vedie ligu s deväťbodovým náskokom pred úradujúcim majstrom MŠK Žilina, Slovan Bratislava a Dunajská Streda strácajú ešte o dva body viac.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM