Samospráva

Trnavský primátor Bročka sa pokúsi získať pre mesto parkovisko pri štadióne!

Trnavský primátor Trnavy Peter Bročka sa pokúsi získať pre potreby obyvateľov parkovisko pri Štadióne Antona Malatinského. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský primátor Bročka sa pokúsi získať pre mesto parkovisko pri štadióne!
Zdroj: TASR

O túto parkovaciu plochu mesto prišlo pri podpise zmluvy o výstavbe štadióna a obchodného komplexu City Arena. Tá ju zahrnula do celkového objemu pozemkov, ktoré mesto za jedno euro investorskej spoločnosti poskytlo.

Mesto tým stratilo niekoľko desiatok potrebných parkovacích miest, verejnosť rozhodnutie predchádzajúceho vedenia radnice i mestského zastupiteľstva doteraz ostro kritizuje. Najmä preto, že priamo na tejto ploche sa nestavalo, doteraz je prázdna. Nový vlastník, City Arena, a. s., ju iba oplotil a využíva na parkovanie vlastných áut. Bročka na zasadnutí mestského parlamentu pred niekoľkými dňami uviedol, že sa pokúsi osloviť vlastníka.

„Nie som v pozícii, aby som zvrátil rozhodnutie predchádzajúceho poslaneckého zboru a neviem, ako bude reagovať druhá strana. Avšak pokúsim sa o dohodu, aby vlastník umožnil parkovanie obyvateľov v intenciách mestského parkovacieho systému. A tiež o získanie tej časti, kde sa pod povrchom nachádza základ mestského hradobného systému späť do vlastníctva mesta za jedno euro,“ uviedol Bročka. O obnovu čo najväčšej časti stredovekých hradieb Trnavy sa práve primátor snaží a na ploche parkoviska sú múry i dve bašty nedostupné.

Podľa vyjadrenia mediálneho zástupcu City Arena Ľudovíta Tótha, ktoré TASR poskytol v máji tohto roka, v platnom územnom pláne mesta Trnava je na parkovisku zahrnutá výstavba nového polyfunkčného objektu a spoločnosť „na tomto pozemku zmenu pôvodného zámeru neplánuje“. K bližšiemu termínu realizácie sa však nevyjadril. "Súčasťou záväzku výstavby City Arena bola rekonštrukcia mestského štadióna a priľahlej mestskej infraštruktúry. Do dnešného dňa takto spoločnosť investovala do mestského majetku viac ako 27 miliónov eur, " uviedol Tóth.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM