Monika Hanigovská Rôzne

Trnavský zväz rybárov s rukami plných rýb: Krásavcov preniesli do nového domova

Mali doslovne ruky plné rýb! Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Trnave vylovila za 13 590 kg živých krásavcov. Domov našli v týchto lokalitách. FOTO

Ilustračný obrázok k článku Trnavský zväz rybárov s rukami plných rýb: Krásavcov preniesli do nového domova
12
Galéria
Zdroj: Tomáš Dobrovodský

Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Trnave obhospodaruje okrem vodných nádrží a potokov, kde lovia ryby jej členovia, aj chovné rybníky pri neďalekej obci Horná Krupá.

V týchto rybníkoch si trnavskí rybári dochovávajú ryby, ktoré vo väčšine prípadov následne slúžia na zarybnenie ostatných rybárskych revírov, ktoré navštevujú a kde lovia trnavskí rybári. Viac nám o výlove porozprával tajomník MsO SRZ Trnava, Tomáš Dobrovodský.

Mali ruky plné rôznych rýb

Ako prezradil Tomáš Dobrovodský, každoročné výlovy sa konajú 21. – 22. októbra. Ani v tomto roku tomu nebolo inak. Na tohtoročnom výlove rýb v obci Horná Krupá pri Trnave, sa zúčastnilo vyše dvadsať rybárov.

„Celkovo rybári vylovili 13 590 kg, z ktorých najviac bolo kapra dvojročného 10 779 kg, amura dvojročného 1572 kg, ďalej lieňa, šťuky či plotice,“ prezradil pre náš spravodajský portál.

Zdroj: Tomáš Dobrovodský

S najväčšou opatrnosťou

Následne takto odchytení krásavci prechádzali do nového domova. „Všetky tieto ryby boli s najväčšou opatrnosťou prevážené a následne autami prevezené do ich nového domova – v podobe vodných nádrží Boleráz, Buková, Horné Orešany a potoka Parná,“ vysvetlil nám tajomník.

V takto pripravených revíroch si môžu milovníci rybárčenia odchytiť na vianočný stôl svojho sviatočného kapra. „Trnavskí rybári majú tak zarybnené svoje lovné revíry a môžu si tak prípadne ešte do Vianoc uloviť svojho vianočného kapra,“ doplnil Dobrovodský.

Podľa jeho slov si chovné rybníky teraz počas zimy oddýchnu, pracovníci rybárskeho zväzu na nich vykonajú nevyhnutné opravy a už na jar sa opäť napustia pre chov ďalšieho rybieho dorastu na budúcu sezónu.

OBRAZOM:Trnavský zväz rybárov mal plné ruky práce s takýmto výlovom
12
Galéria
Zdroj: Tomáš Dobrovodský

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM