Dominika Handzušová Hokej

Trpká príchuť straty po výhre v Senici: V trnavskej kabíne zavládol smútok

Senicu na jej ľade zdolali trnavskí hokejisti jasne 5:0. Namiesto radosti však v kabíne zavládol smútok. Po zápase sa dozvedeli tragickú správu o smrti svojho bývalého spoluhráča, Mira Hlinku.

Ilustračný obrázok k článku Trpká príchuť straty po výhre v Senici: V trnavskej kabíne zavládol smútok
Foto: Dominika Handzušová

V uplynulej sezóne Hlinka nastupoval v druholigovej Dubnici a spoločne s ďalšími hráčmi hosťoval aj v prvoligovej Trnave. Do kabíny Gladiátorov rýchlo zapadol a správa o jeho smrti hráčov veľmi zasiahla.

Večné podpichovačky

„Obdivoval som ho už ako malý chlapec. Keď sme sa dozvedeli, že nás posilní tento človek s geniálnym zmyslom pre humor, pripravili sme si preňho prekvapenie. Do pokutovníka sme zaradili body ako napríklad štart v reprezentácii, zlatá medaila z majstrovstiev sveta, strieborná či bronzová medaila a podobne,“ rozhovoril sa Dávid Schmidt, pokladník tímu.

„Mal som tú česť Mira privítať so slovami, aby si pozrel pokutovník a zaplatil,“ spomína Schmidt ako sa dostal s legendou po prvý raz do kontaktu. Klasické hokejové naťahovačky už medzi nimi pokračovali. „Zažil som s ním nejednu slovnú prestrelku, samozrejme vždy boli plné zábavy. Dostal som sa blízko k hokejovej legende a ja osobne som si užil celú minulú sezónu po boku tohto človeka,“ vyznal mladý trnavský útočník.

Odpočívaj v pokoji

"Je nám obrovskou cťou, že sme mohli prežiť chvíle s týmto parádnym človekom. Rozdával radosť nám naokolo, starali sme sa s ním o skvelú zábavu, geniálnu atmosféru v kabíne a vôbec celom kolektíve. O to viac nám je ľúto, že nás dnes opustil. Táto správa nás zastihla po víťaznom zápase v Senici a vniesla do tejto výhry trpkú príchuť straty.

Miro, ďakujeme ti za všetko, čo si pre nás spravil a veríme, že sme ti tvoj posledný rok života spríjemnili v čo najlepšej miere a priniesli do tvojho života niečo pekné, na čo budeš v hokejovom nebi spomínať. Odpočívaj v pokoji," zhrnul za celý kolektív HK Trnava Schmidt.

Čestný držiteľ Ceny Imricha Tarnóczyho

Hokejisti v Trnave sú jednou veľkou rodinou. Heslo „bavme sa hokejom“ napĺňajú do bodky. Súťaž v Páskohodoch či pravidelné oceňovanie hráčov Cenou Imricha Tarnóczyho dokonca približujú fanúšikom cez fanstránky na sociálnej sieti. Miro Hlinka sa aj tu zapísal do dejín. Dostalo sa mu uznania v podobe čestného udelenia Ceny Imricha Tarnóczyho. Zodpovední vyhlasovatelia označili tento počin za významný míľnik, ak nie dokonca ten najvýznamnejší.

„Miro Cenu prijal s obrovskou radosťou a potešením. Nechal si ju zavesiť na krk a sľúbil, že ju bude hrdo reprezentovať na Olympijských hrách v Soči. Obdivujeme ťa a veríme, že čestná Cena IT je v správnych rukách. Ďakujeme ti za všetko, čo si pre nás spravil, my sme ti to chceli vrátiť aspoň takýmto spôsobom, keď už nie ináč,“ pochválila šikovného centra porota Ceny.

Foto: ilustračné

Cena Imricha Tarnóczyho
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM