Monika Hanigovská Rôzne

Turisti v Trnave? Zistili sme dva najčastejšie miesta, ktoré u nás navštevujú toto leto

Trnava láka aj turistov. Mnohí tak navštívia naše zaujímavé lokality. Zistili sme, ktoré sú dva najčastejšie miesta, ktoré u nás navštevujú toto leto.

Ilustračný obrázok k článku Turisti v Trnave? Zistili sme dva najčastejšie miesta, ktoré u nás navštevujú toto leto
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V Trnave možno i počas letných prechádzok započuť rôzne cudzie reči, alebo vidieť zvedavé tváre, ktoré obdivujú či si fotia naše pamiatky a lákavé lokality.

Viete však si tipnúť, o ktoré miesta majú turisti počas tohto leta v malom Ríme zatiaľ najväčší záujem? Pozrite sa na to spolu s nami.

Dva najčastejšie body

Malý Rím je známy aj zaujímavými pamiatkami. A práve dve z nich sú miestami, kam zatiaľ toto leto kroky turistov v Trnave vedú najčastejšie.

„Katedrála svätého Jána Krstiteľa a Bazilika sv. Mikuláša, to sú dva najčastejšie body, kam sa vydávajú turisti," povedala pre náš portál Kristína Siladyová z Turistického Informačného Centra – Región Tirnavia.

Turisti však obľubujú aj ďalšie trnavské lokality. "Potom často navštevujú aj synagógy. Či už kaviareň alebo druhú, ktorá je súčasťou galérie status quo. Ďalej navštevujú Západoslovenské múzeum a galériu (Galéria Jána Koniarka – pozn. red.), hradby a našu mestskú vežu. Ale ako som spomínala, najčastejšie ich zaujímajú kostoly,“ informovala nás ďalej.

Podľa jej slov sa turisti po príchode do informačného centra pýtajú aj na odporúčania a odchádzajú veľakrát s mapkou nášho mesta.

Podľa informácií z Turistického Informačného Centra – Región Tirnavia, toto leto zatiaľ medzi turistami, ktorí navštívili naše mesto, vedú najviac Česi, Taliani, Francúzi, Nemci a Maďari.

Počas prechádzky v našom meste sme stretli dvoch turistov, ktorí sa s nami radi podelili o to, čo videli v Trnave, ale zároveň nám aj prezradili, kam ešte len povedú ich kroky.

Spoveď turistov

„O Trnave som si prečítal, že ju prezývajú malým Rímom, mám v pláne to preskúmať (úsmev). Podľa mapky sa tu nachádza napr. Bazilika sv. Mikuláša, Katedrála svätého Jána Krstiteľa, ktoré si nechcem nechať určite ujsť. Zatiaľ som si pozrel jezuitský kostol, ktorý sa mi veľmi páčil. Určite sa chcem aj nadýchať atmosféry tohto mesta a poprechádzať sa po uličkách, ktoré ako som si stihol v rýchlosti pozrieť majú svoje čaro,“ povedal sympatický Francúz, ktorý sa na chvíľu potrápil s vyslovovaním názvu nášho mesta.

Aj Norbert, ktorý pochádza z Nemecka, prišiel do nášho mesta spoznať tunajšie zaujímavosti. "Ja som si stihol pozrieť hradby a mestskú vežu. Tie sa mi páčili… V pláne mám ešte váš futbalový štadión, miestne pivo a vaše najväčšie dominanty mesta. Zajtra chcem vidieť vašu baziliku a na záver nočný život,“ priznal sa nám jedným dychom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM