Dominika Handzušová Hokej

Turnaj 4 krajín v Trnave ovládli Nemci: Slovensku ostal bronz

Nemecko prešlo mládežníckym turnajom v Trnave bez straty bodu. V poslednom dueli so Slovenskom si počínalo oveľa lepšie. Pozrite si reakcie hráčov a trénerov a kompletný prehľad výsledkov.

Ilustračný obrázok k článku Turnaj 4 krajín v Trnave ovládli Nemci: Slovensku ostal bronz
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

O prvom dni turnaja sme vás informovali v tomto článku. Nemci zvíťazili nad Dánmi 6:1 a Slováci po zlyhaní na konci riadneho hracieho času prehrali s Bielorusmi 3:4 po nájazdoch. Bielorusi svoju silu ukázali aj na druhý deň práve proti Nemecku. To viedlo 5:1, no „Pacenkinovci“ dokázali manko zmazať na rozdiel jediného gólu. Vyrovnať sa už ale nepodarilo a tak nemeckí hráči nemuseli ísť domov pešo, ako sa im počas oddychového času vyhrážal tréner.

Slováci vo svojom druhom stretnutí porazili Dánov 4:0. Vladimír Cibulka si ako jediný gólman na turnaji udržal čisté konto. Aj to neskôr rozhodlo o tom, že získal ocenenie za najlepšieho brankára celého turnaja. Vo finálovom dni sa rozhodovalo o medailách. Istotu štvrtého miesta mali len Dáni, o ďalších troch pozíciách mal po výhre Bieloruska 4:2 rozhodnúť až posledný zápas. V ňom boli Slováci opäť málo efektívni, prehrali 1:4 a ostala im napokon len bronzová priečka.

Chýbala efektivita a dôraz pred bránou

Slovensko malo najlepšie oslabenia. Z trinástich oslabení inkasovali len jeden gól, hoci ďalší padol ešte krátko po skončení presilovky. Pred bránou si vedeli spraviť poriadok a hráčov nepúšťali do vyložených šancí. Najmä v prvom zápase bolo až obdivuhodné sledovať ako dobre si v tejto fáze hry počínajú. Bohužiaľ im to však nevydržalo tak aktívne počas celých zápasov. „Náš súper hral veľmi dôrazne pred bránou a našim hráčom to vadí,“ reagoval po stretnutí s Nemeckom tréner Anton Bartánus. Podľa neho sme zlyhali na efektivite. „Akcie sú pekné, vieme sa vpredu hrať, ale nie je to dotiahnuté do konca,“ poznamenal už po prvom zápase, v ktorom nám podľa jeho slov Bielorusi dali lekciu z agresivity v priestore pred bránou.

Turnaj tak opäť ukázal mladým reprezentantom, v čom sa musia do budúcnosti ešte zlepšiť. Už v decembri ich čaká turnaj piatich krajín v švajčiarskom Zuchwile, vo februári potom tradičný Turnaj Vlada Dzurillu v Piešťanoch. Na oboch ich čaká jeden z najtradičnejších súperov, s ktorým sa stretnú aj na majstrovstvách sveta. Teraz s Nemeckom ešte prehrali, no práve v apríli vo Švajčiarsku sa hotujú ich poraziť. „Každý prehratý zápas nás posúva ďalej, musíme sa z neho poučiť. Musím povedať, že boli Nemci možno o niečo lepší, ale na majstrovstvách im to vrátime,“ mienil útočník Marek Hecl.

Výsledky:

Nemecko – Dánsko 6:1
1. Bernhardt (Schütz), 5. Napravnik (Halbauer, Neher), 9. Drews (Napravnik, Halbauer), 37. Napravnik, 49. Spitzner (Schütz), 53. Napravnik – 59. Krag (Ruders).

Slovensko – Bielorusko 3:4sn
8. Horvath (Bondra), 24. Struška (Oško, Pataky), 26. Bondra (Pataky, Valent) – 41. Alexej Pacenkin (Borisov, Alexander Pacenkin), 59. Alexej Pacenkin, 60. Alexander Pacenkin (Alexej Pacenkin, Belevič), 65. Alexej Pacenkin.

Bielorusko – Nemecko 4:5
35. Kucyr (Alexandrovič, Vorobej), 42. Alexej Pacenkin (Alexander Pacenkin), 43. Alexej Pacenkin, 47. Timošenko (Belevič, Vorobej) – 7. Drews (Spitzner, Napravnik), 23. Bernhardt (Spitzner, Hörschel), 29. Napravnik (Drews, Spitzner), 36. Napravnik (Halbauer, Drews), 40. Drews (Napravnik).

Slovensko – Dánsko 4:0
9. Lešťan (Andrisík, Valent), 17. Kolesár (Sádecký), 40. Pataky (Sádecký, Hecl), 51. Bondra z trestného strieľania.

Dánsko – Bielorusko 2:4
13. Korsgaard (Brinkmann, D. Nielsen), 46. Krag (Brinkmann, Jensen) – 16. Belevič (Salnik, Farafontov), 23. Alexej Pacenkin (Belevič), 30. Farafontov, 33. Alexej Pacenkin (Alexander Pacenkin).

Slovensko – Nemecko 1:4
26. Sádecký (Pataky, Hecl) – 22. Glässl (Daubner, Körner), 39. Spitzner (Neher, Halbauer), 41. Napravnik (Mayenschein), 56. Bernhardt (Kiefersauer, E­der).

Konečné poradie:

1. Nemecko 9b
2. Bielorusko 5b
3. SLOVENSKO 4b
4. Dánsko 0b

Ocenenia turnaja:

Najlepší brankár – VLADIMÍR CIBULKA (SLOVENSKO)
Najlepší obranca – Simon Schütz (Nemecko)
Najlepší útočník – Julian Napravnik (Nemecko)
Cena fair play – Nemecko

Turnaj 4 krajín v Trnave
31
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM