Monika Hanigovská Rôzne

Týždeň v Trnave a okolí v kocke: Témy, ktoré najviac rezonovali

Týždeň prebehol ako voda a s ním aj množstvo udalostí. Pozrite si päticu článkov, ktorá vás zaujala najviac.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň v Trnave a okolí v kocke: Témy, ktoré najviac rezonovali
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava bojuje o titul NAJ mesto

Aj v tomto roku prebieha hlasovanie o to NAJ mesto a obec Slovenska. Samozrejme, Trnava nemôže chýbať. Internetová súťaž portálu Slovakregion o NAJ mesto a obec Slovenska odštartovala 1. apríla. Hlasovanie potrvá až do 31. októbra, kedy spoznáme víťazov. Medzi 142 slovenskými mestami sa o titul uchádza aj Trnava. Zvíťazí mesto/obec, ktoré získa najviac hlasov a zároveň bude mať najviac užívateľov odovzdávajúcich hlas. Tu sú podrobnosti.

Do Trnavy dorazili nablýskané tátoše i motorky

Na Trojičnom námestí zastali krásne historické kúsky. Nablýskané veterány zlákali mnohých okoloidúcich. Pozrite si atmosféru podujatia na našich fotozáberoch aj na videu. Bolo sa skutočne na čo pozerať.

Divadlo so zahalenou tvárou

Trnavská župa sa rozhodla investovať do rekonštrukcie a modernizácie budov v hodnote takmer 1,5 milióna eur. Medzi priority si zvolili aj rekonštrukciu fasády Jána Palárika v Trnave. Divadlo, ktoré stojí v Malom Ríme od roku 1831. Pozrite si jeho aktuálnu podobu na fotkách.

Trnavské detské ihrisko láka

Na hlinách je pôvodné detské ihrisko takmer na nepoznanie. Okrem známej detskej šmykľavky sa v týchto dňoch môže pochváliť aj novými hracími prvkami. Pozrite si ho.

V Trnave pribudol odkaz Nočným vlkom

V Malom Ríme pribudol v týchto dňoch bilbord, ktorý vyjadruje nesúhlasný postoj k pôsobeniu motorkárskeho klubu v Dolnej Krupej pri Trnave. Bilbord vizuálne znázorňuje veľkú pohľadnicu, na ktorej ľahko identifikovať známu fotografiu od Ladislava Bielika, muža s odhalenou hruďou pred okupačným tankom. Fotografiu dopĺňa text „Nevítali sme vás tu v 1968, nechceme vás ani v 2018!“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM