Kultúra

UCM pokračuje v úspešnom projekte: Spustený druhý ročník Detskej univerzity

Približne päť desiatok detí vo veku 9 až 15 rokov sa zúčastní na týždennom programe. Absolvujú rôzne prednášky, workshopy a aktivity podľa zamerania jednotlivých študijných odborov fakúlt Univerzity sv. Cyrila a Metoda.

Ilustračný obrázok k článku UCM pokračuje v úspešnom projekte: Spustený druhý ročník Detskej univerzity
Zdroj: TASR

Študijný program detí bude ukončený slávnostnou promóciou. Štatutári UCM študentom odovzdajú diplomy za absolvovanie DU.

Pracovníci Fakulty prírodných vied účastníkom napríklad prezradia tajomstvo mikrovlnky, čo hrozí heslám v počítači a nebudú chýbať ani pokusy v špecializovaných laboratóriách. Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie má pre deti pripravené súťaže v rámci športovo-pohybovej aktivity. Naučia ich tiež základy znakovej reči i ako zlepšiť pohodu a zdravie domácimi maznáčikmi a hudbou. Výlet do minulosti, kde prežijú stredoveký deň so všetkým, čo k tomu patrí, pripravila Fakulta sociálnych vied. Filozofická fakulta pre deti zorganizovala výlet na Bradlo Po stopách M. R. Štefánika, obohatený o hľadanie pokladov „geokešing“. Na Fakulte masmediálnej komunikácie je pripravená práca v rádiu a televízii, pred kamerou aj za kamerou.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM