Dominika Handzušová Rôzne

Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Trnavy je kráľ Facebooku?

Štyria kandidáti na primátora Trnavy, no štyri profily sa nám objaviť nepodarilo. Kto z nich je in a kto si ešte nezaložil svoj profil na Facebooku?

Ilustračný obrázok k článku Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Trnavy je kráľ Facebooku?
Foto: Dominika Handzušová

Novodobý fenomén v podobe sociálnych sietí už zasiahol kadekoho. Facebook na svoju propagáciu a komunikáciu s fanúšikmi – potenciálnymi voličmi – používajú aj politici. Pozreli sme sa, ako veľmi sa snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí trnavskí kandidáti na post hlavy mesta.

Najaktívnejší Bročka

Dôchodcovia sa získavajú na mítingoch s gulášom a kvetmi, mladšie generácie ale oslovujú najmä sociálne siete. A práve mladí majú s touto oblasťou marketingu aj najväčšie skúsenosti. Aj to môže byť jeden z dôvodov, prečo má na Facebooku nezávislý kandidát Peter Bročka takú podporu a sledovanosť. V čase písania tohto článku mal na svojej „fanstránke“ 1421 „lajkov“ a počet denne stúpa. Konto pritom žije sotva tri mesiace – registrované bolo 22. júna tohto roka. Bročka sa nebojí ukázať svoju tvár a ponúka fanúšikom aj čo to zo súkromného života. Môžeme skonštatovať, že je najaktívnejším čo sa týka propagácie na tejto obľúbenej sociálnej sieti.

Ostatní sa nechytajú

Len o pár dní staršie je druhé miesto. To si vyslúžil Bystrík Stanko, ktorého stránka na Facebooku má zatiaľ 403 lajkov. Aktivita na tejto stránke sa týka najmä kandidatúry a verejného života.

Najstaršia, no zároveň zatiaľ na fanúšikov najchudobnejšia, je stránka Jozefa Kloknera. Založil ju v októbri minulého roka, pred voľbami do Trnavského samosprávneho kraja, v ktorých kandidoval na poslanca. Aktívne na nej fungoval len do 20. októbra – to je dátum posledného príspevku. Zatiaľ komunikuje na Facebooku len na svojom súkromnom profile, cez ktorý aj oznámil, že chce kandidovať. Uvidíme, či po oficiálnom zaregistrovaní kandidatúry jeho stará fanstránka ožije, alebo či dokonca založí novú.

Vypátrať profil ďalšieho uchádzača o primátorské kreslo, Jána Žitňanského, sa nám zatiaľ nepodarilo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM