Dominika Handzušová Kultúra

Umenie vo verejnom priestore: V Berlineri beseda s kurátorom Romanom Popelárom

Berliner v jeseni hostí cyklus podujatí o architektúre, urbanizme a verejnom priestore. Októbrový hosť sa bude venovať socialistickým sochám a plastikám.

Ilustračný obrázok k článku Umenie vo verejnom priestore: V Berlineri beseda s kurátorom Romanom Popelárom
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Publikum.sk pripravuje na túto jeseň cyklus troch podujatí. Venovať sa budú rôznym témam, ktoré súvisia s architektúrou, urbanizmom a verejným priestorom v Trnave.

Prvou bude Beseda s Romanom Popelárom, kurátorom a spoluautorom projektu mapovania sôch v Bratislave. Spolu so Sabínou Jankovičovou ich vypátrali dovedna až 556. „Rozprávať sa s ním budeme môcť o tom, ako takýto výskum prebieha, o tom, čo je na sochách a plastikách z čias socializmu hodnotné a dozvieme sa niečo aj o tom, čo môžeme vidieť priamo v Trnave,“ informuje hovorkyňa OZ Eva Kukurová. „V novembri nás architekt Martin Zaiček prevedie klenotmi funkcionalistickej architektúry v Trnave a v decembri ako hosť príde hlavný architekt mesta Trenčín Martin Beďatš, ktorý porozpráva o projekte Trenčín Si Ty.“

Beseda s Romanom Popelárom prebehne v utorok 28. októbra o 19:00 hod. v Berlineri DKP na Pekárskej 40. Vstup bude voľný. Informácie nájdete aj v udalosti na Facebooku.

Foto: Berliner

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM