Monika Hanigovská Rôzne

Univerzita sv. Cyrila a Metoda má dočasné vedenie: Vyhlásili voľby nového rektora

Univerzita má nové vedenie. Toho sa ujal po úmrtí rektora Jozefa Matúša zástupca rektora Jozef Lehotay. Súčasne 20. februára sa budú konať voľby nového rektora.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita sv. Cyrila a Metoda má dočasné vedenie: Vyhlásili voľby nového rektora
Zdroj: TASR

Vedením Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave, po úmrtí rektora Jozefa Matúša, je poverený prorektor pre vedecko-výskumnú činnosť a štatutárny zástupca rektora Jozef Lehotay.

Rozhodol o tom Akademický senát (AS) UCM na svojom zasadnutí v utorok 5. decembra. Podľa vyjadrenia jeho predsedu Juraja Mištinu sa tým zabezpečila kontinuita riadenia školy do zvolenia nového rektora.

„Senát na rokovaní schválil harmonogram volieb a zvolil päťčlennú volebnú komisiu, v ktorej sú zástupcovia všetkých súčastí UCM. Podávanie návrhov kandidátov bude možné do 31. januára. Verejné predstavenie navrhovaných kandidátov akademickej obci bude 13. februára, po skúškovom období na začiatku letného semestra, aby sa mohli zúčastniť aj študenti. Týždeň na to, 20. februára sa budú konať voľby nového rektora,“ informoval Miština.

Dodal, že AS v danej otázke intenzívne komunikuje s Ministerstvom školstva SR a drží sa ustanovení vysokoškolského zákona.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM