Zuzana Vajayová Rôzne

Univerzita sv. Cyrila a Metoda opravuje na piatich miestach

Sumu 2,22 milióna eur vynaloží do začiatku budúceho akademického roka Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave na opravu viacerých svojich objektov.

Z operačného programu Európskej únie Výskum a vývoj získala prostriedky, ktoré umožnia modernizáciu budovy rektorátu a Filozofickej fakulty na Námestí Jána Herdu, kina Oko, budovy v Špačinciach, kde je umiestnená Fakulta prírodných vied. Tiež objektu Fakulty masmediálnej fakulty na Skladovej ulici v Trnave a na Rázusovej ulici v Piešťanoch, kde je etablovaný Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie .

Financie získala škola predovšetkým na práce, potrebné so zavádzaním nových informačných technológií, operačný program je orientovaný na budovanie infraštruktúry a modernizáciu vnútorného vybavenia s cieľom zlepšiť podmienky vzdelávacieho procesu. „No zároveň riešime aj niektoré havarijné stavy, spojené s energetickými úsporami v budovách,“ povedal kvestor UCM Roman Mareš. Dodal, že s opravou a modernizáciou budov začala škola už v roku 2008, v týchto mesiacoch sa uskutočňuje vďaka novým prostriedkom ďalšia etapa. Tomu museli prispôsobiť aj chod školy. „Presúvame podľa potrieb, internátne ubytovanie sme riešili na iných zazmluvnených miestach,“ povedal pre TASR.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM