Dominika Handzušová Rôzne

Univerzita sv. Cyrila a Metoda udelila prestížne ocenenie: Holandský politik a profesor s čestným titulom

V Kongresovom centre Smolenického zámku sa uskutočnilo slávnostné zasadnutie Vedeckej rady Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Veľkú poctu preukázala profesorovi Jozefovi M.M. Ritzenovi.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita sv. Cyrila a Metoda udelila prestížne ocenenie: Holandský politik a profesor s čestným titulom
Zdroj: Dnes24.sk

Zasadnutie Vedeckej rady Univerzity bolo rozšírené Vedeckú radu Fakulty masmediálnej komunikácie. Slávnostný akt sa konal v Kongresovom centre Smolenického zámku za prítomnosti viacerých významných hostí.

Čestní hostia

Zúčastnili sa ho napríklad rektori a prorektori slovenských verejných vysokých škôl, členovia Akademického senátu Univerzity sv. Cyrila a Metoda či členovia správnej rady tejto univerzity. Zasadnutia sa zúčastnila aj zástupkyňa veľvyslanectva Holandského kráľovstva na Slovensku – chargé d'affaires Eveline Molier.

Pocta titulom

„Prestížne ocenenie Doctor honoris causa bolo udelené holandskému politikovi a profesorovi Jozefovi M. M. Ritzenovi za jeho významný prínos v oblasti reformy vysokoškolského vzdelávania a vedeckého výskumu na vysokých školách, za inovácie v oblasti trhu práce a v procese dosahovania rovnosti šancí a za popularizáciu vedy v špecializovaných vedecko-odborných časopisoch,“ informovala referentka komunikácie Univerzity Dominika Zdarileková.

Jozef M.M. Ritzen

Profesor Ritzen (na foto vpredu, druhý sprava) sa narodil 3. októbra 1945 v Heerlene. Je celosvetovo uznávaným vedcom v oblasti ekonomických vied a získal množstvo významných domácich a medzinárodných ocenení. Bol najdlhšie slúžiacim ministrom školstva v Európskej únii a jeden z najdlhšie slúžiacich ministrov na celom svete vôbec. Jeho reformy sú považované za hlavný úspech holandských univerzít v medzinárodnom rebríčku koncom 20. storočia. Počas jeho funkčného obdobia boli zreformované viaceré časti holandského vzdelávacieho systému ako stredoškolské vzdelávanie a druhý stupeň stredného vzdelania s dôrazom na odborné vzdelanie a samoštúdium.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM